JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Bezienswaardigheden Side, de leukste dingen om te doen!

Bezienswaardigheden Side, de leukste dingen om te doen!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 04-10-2021


Yes, het is weer tijd om op vakantie te gaan! Dit betekent niet alleen het vooruitzicht van een week – of langer – in de teenslippers, maar ook de voorpret bij het uitkiezen waar de reis dit keer naartoe gaat. In deze blog willen we je graag álles vertellen wat je moet weten over Side, een heerlijk zomerse vakantiebestemming aan de Turkse Riviera. Zo kun je na het lezen beslissen dat dit toch inderdaad dé vakantiebestemming voor jou is. Of je nu met je partner, het hele gezin of een vriendengroep op vakantie gaat: Side in Turkije is the place to be! Lees gauw verder welke openlucht highlights en uitstapjes we voor je hebben verzameld.

Nachtje stappen in de open lucht

Wat is er lekkerder dan na een heerlijk dagje strand de stad ingaan voor een gezellig diner? De stad ingaan voor een gezellig diner én een nachtje stappen! Aan restaurantjes geen gebrek in Side, dus mogelijkheden genoeg om je onder te dompelen in de Turkse keuken. Een echte highlight na het eten is een bezoekje aan een van de openluchtdiscotheken, zodat je met een beetje geluk al dansend het ochtendgloren kunt meemaken.

Openluchtmuseum

Van openluchtdiscotheek naar openluchtmuseum, want een vakantie in Side is niet compleet zonder een beetje cultuur te snuiven. Een bezienswaardigheid an sich is het centrum van Side, dat autovrij is waardoor je er in alle rust van al het moois kunt genieten. Ook vind je in Side overblijfselen van de oude stadsmuur, de Apollotempel en het theater. Een extra tip: zorg dat je genoeg water meeneemt, want de temperaturen kunnen hoog oplopen en er is weinig schaduw te vinden rondom de ruïnes.


Openluchtmuseum & Apollo tempel in Side

Boottocht op de rivier de Manavgat

Misschien heb je door dat we alleen maar tips geven in de buitenlucht van Side. Er is zóveel te zien en het klimaat is er zó lekker dat binnen zitten echt geen optie is. Onze laatste tip voor een vakantie in Side speelt zich dan ook weer in de buitenlucht af, en dit keer op een bootje. Je kunt namelijk een te gekke boottocht boeken en zo over de Manavgat varen, de watervallen van heel dichtbij bekijken en afkoelen met een heerlijke duik vanaf de boot.


Manavgat watervallen nabij Side


Kan de voorpret nog groter na het lezen van deze highlights en uitstapjes in Side? Zeker weten, kijk maar eens bij ons aanbod aan heerlijke accommodaties. Hier vind je voor ieder reisgezelschap een heerlijke plek, dus kies vandaag nog jouw favoriet en jij danst binnenkort de sterren van de hemel in Side!