JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Ontdek de mooiste plaatsen van Zwitserland » Prijsvrij.be

Ontdek de mooiste plaatsen van Zwitserland

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 05-01-2022

Het leven dat we tegenwoordig leiden zit vol met leuke dingen, maar vaak doen we zóveel dat we de hele dag van hot naar her aan het rennen zijn. Zo ook wij, en dat was precies de aanleiding om op zoek te gaan naar een heerlijke vakantiebestemming om even helemaal bij te kunnen tanken. Het duurde niet lang of we kwamen tot de conclusie dat dit in Zwitserland perfect kan: de variërende natuur maakt dat dit nooit verveelt en dat je even helemaal tot rust kunt komen. Maar waar moet je nu precies heen in Zwitserland? Lees mee en ontdek samen met ons de mooiste plaatsen van Zwitserland.

Wonderschoon Zermatt

Op de grens van Italië en Zwitserland ligt het knusse dorpje Zermatt. Het centrum van dit dorpje is gezellig, maar wat dit dorpje met name zo spectaculair maakt is de ligging aan de voet van de Matterhorn. Dit gebergte met een top van maar liefst 4478 meter hoog is een van de meest gefotografeerde gebergtes ter wereld, dus er zit niets anders op dan dit met eigen ogen te gaan bewonderen. De Matterhorn heeft de vorm van een piramide die tegenwoordig dienst doet als nationaal symbool van Zwitserland. Maak mooie wandeltochten door het gebergte of neem vanuit Zermatt de lift omhoog en geniet van een uitzicht zó schitterend, dat wij durven te beweren dat je het nog nooit zo mooi hebt gezien.

Zermatt met de Matterhorn op de achtergrond

Schilderachtig Grindelwald

Als je een foto van Grindelwald ziet bekruipt je direct het vermoeden of dit het resultaat is van een getalenteerde schilder die een klein dorpje heeft geschilderd. Het is er serieus zó mooi dat je bijna het idee hebt in een levend schilderij te lopen. Grindelwald ligt in de regio Jungfrau, wat veel groene heuvels omringd door indrukwekkende bergen betekent. Je kijkt hier je ogen uit, maar het is zonde het hierbij te laten. Duik dus vol deze schitterende natuur in door bijvoorbeeld naar het uitkijkpunt Grindelwald First te wandelen. En is wandelen jou te saai? Dan kun je hier ook avontuurlijke activiteiten als mountainkarten, trottbiken en First Gliden doen!

Hoteltip: Kreuz Post****

Het fotogenieke Grindelwald

Ansichtkaart Luzern bestaat echt

Luzern is net als Grindelwald een plaats in Zwitserland waarvan je je serieus afvraagt of het er in het echt net zo mooi uitziet als op de foto’s. We hebben dit uiteraard even voor je gecheckt en jawel: het bestaat echt! Deze stad beschikt over een combinatie van kleurrijke huizen en knusse pleintjes in de historische binnenstad, wat het een haast magische sfeer geeft. Over de rivier loopt de Kapelbrug, wat de oudste houten brug voor voetgangers is in heel Europa, en vlak bij de stad vind je het waanzinnig mooie meer van Luzern. Dit wordt ook wel het Vierwoudstedenmeer genoemd wat schitterend afsteekt tegen de besneeuwde bergtoppen, en ook hiervan weten wij inmiddels zeker: het bestaat echt!

Hoteltip: Wilden Mann****

Het prachtige Luzern

Nu je wat foto’s hebt gezien van deze mooiste plaatsen in Zwitserland kunnen wij ons voorstellen dat je ons nog steeds verdenkt van een goede dosis Photoshop. Om je ervan te overtuigen dat dit écht niet zo is zit er niets anders op dan de schitterende steden zelf te bezoeken. En mocht je nog te gekke foto’s maken die je met ons wilt delen: dan ontvangen wij deze heel graag!