JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
All inclusive, ultra all inclusive, all in… wat houdt dat in?

All inclusive, ultra all inclusive, all in… wat houdt dat in?

Auteur: Esther  Gepubliceerd op: 10-02-2021

Een vliegvakantie naar de zon boeken lijkt eenvoudig, maar vaak heb je vele keuzes voor de verzorgingsvorm: logies, logies en ontbijt, halfpension, volpension, all inclusive, ultra all inclusive, … Wat betekent dit? En wat is dan het verschil tussen all inclusive en ultra all inclusive?

De historie

Ze zeggen dat Club Med de eerste reisorganisatie is die de all inclusive formule heeft gebruikt. De oprichters, Gilbert Trigano en Gérard Blitz, zouden dit in 1950 hebben bedacht.

In 1953 heeft miljardair Garfield Weston in Port Antonia (Jamaica) Frenchman’s Cove opgericht. Voor zijn tijd was dit het meest exclusieve en eerste all-inclusive hotel ter wereld. In de jaren ’50 bleek dat geen succes, er was simpelweg geen animo voor. Er is nu een eenvoudig Bed & Breakfast in gevestigd en het strand is open voor publiek.

Club Med

Populaire landen

Een all inclusive vakantie is het meest populair in landen aan de Middellandse Zee. Denk vooral aan Turkije en Egypte, waar met name het eten vaak van erg goede kwaliteit is. Voor verre bestemmingen zijn onder andere de Dominicaanse Republiek, Mexico en Cuba erg populair.

Definitie van all inclusive

Er is eigenlijk geen officiële uitleg. Letterlijk betekent het: “alles inclusief”. Dat wil zeggen dat er bij een vakantie alles is inbegrepen zoals: ontbijt, lunch, diner en dranken. Meestal worden de maaltijden aangeboden in buffetvorm, waarbij je in het buffetrestaurant zelf plaats kunt nemen aan een eettafel en vervolgens je eigen eten kunt gaan opscheppen. Het grootste voordeel: je kunt zo veel eten als je wil en meerdere keren opscheppen.  Er zijn echter grote verschillen per land en/of hotel qua drankjes. Bij het ene hotel zitten alleen frisdrank, bier en wijn in de formule, bij het andere resort zitten er ook andere sterke dranken (binnenland en/of buitenlands gedestilleerd) bij inbegrepen.

Tip: geef de ober in het begin van je vakantie een fooi, je zult zien dat hij dan net eventjes wat meer zijn best voor je doet!

Naast eten en drinken is er vaak ook toegang tot wellness voorzieningen en sportfaciliteiten inbegrepen. Er zijn resorts die over een bioscoop en/of discotheek beschikken. Toegang tot die faciliteiten behoort veelal ook tot de all-in formule. Ook hierbij geldt dat dit sterk verschilt per hotel; voorkom teleurstelling en controleer altijd voordat je tot boeken over gaat!

Wat betekent ultra all inclusive?

Bij een “gewone” all inclusive vakantie zijn soms bepaalde zaken niet inbegrepen. Meestal moet er voor vers geperste vruchtensappen, flesdranken en/of internationale alcoholische dranken worden bijbetaald. Ook kan het voorkomen dat de all in formule niet geldt op de hotelkamer of op het strand.

Bij een ultra all in vakantie zijn meestal allerlei extra’s inbegrepen, zoals: snacks, ijsjes, lokale specialiteiten en mag vaak gebruik worden gemaakt van faciliteiten als massage en watersporten. Naast een buffetrestaurant beschikt het resort meestal over 1 of meerdere à-la-carte restaurant, waar je tijdens je verblijf ook een keer kunt dineren. Let wel: ook dit verschilt sterk per accommodatie! Er zijn ook hotels die bijvoorbeeld beide formules aanbieden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij hotel Jasmine Palace Resort in Hurghada.

Wil jij al onze ultra all inclusive hotels bekijken? Klik dan hieronder en scroll eens door het aanbod!