JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De mooiste routes voor jouw autovakantie Frankrijk

De mooiste routes voor jouw autovakantie Frankrijk

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 08-03-2022

Heb je bij een autovakantie naar Frankrijk vooral visioenen van een overvolle Route du Soleil, waar je met de rest van vakantie vierend België stapvoets overheen mag rijden? Dan hebben wij bijzonder goed nieuws, want wij hebben de drie mooiste alternatieve autoroutes voor je verzameld. Zonder tijdsdruk lekker je eigen weg kiezen zonder van de ene file in de volgende te rijden. Dus vink de ‘snelste route’ uit op jouw navigatie en ga voor één van onze dikke tips!

De mooiste plekjes langs jouw route naar Zuid-Frankrijk

Staat jou een heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk te wachten, zo rond de omgeving van de Provence? Dan maakt de Route des Vacances deze helemaal af! Dit is de oorspronkelijke Route Nationale 7 (N7), die door de komst van de Route du Soleil steeds minder gebruikt wordt. Jammer natuurlijk, maar ook een mooie kans voor jou om van deze schitterende route te genieten. De route leidt je vanaf Parijs naar Fontainebleau, Montargis en verder naar Nevers. Maak eventueel een korte stop in Lyon en rijd vervolgens via de Provence naar bijvoorbeeld Nice als eindbestemming.


Paleis van Fontainebleau in Frankrijk

Waanzinnig mooie natuur tijdens jouw autovakantie naar Bretagne

Staat Bretagne altijd al op jouw vakantie-wensenlijstje? Dan is dit het moment deze werkelijkheid te laten worden. Rij bijvoorbeeld door het schitterende natuurpark Normandie-Maine en maak hier een stop voor een waanzinnige wandeling door dit 200.000 hectare grote park. Verblijf vervolgens in Dol De Bretagne, maar pak ook zeker de kustroute langs St. Malo, Paimpol, Quimper en Carnac mee. En beloof ons dat je de baai Mont Saint-Michel écht niet mist! Deze staat op de Werelderfgoedlijst en is tijdens de schemering op haar allermooist.


Uitzicht over de prachtige stad Kapers St Malo

Bestemming onbekend? Hier moet je heen tijdens een autovakantie in Frankrijk

Het is natuurlijk leuk om tips te krijgen over de mooiste routes naar jouw vakantiebestemming in Frankrijk, maar wat als je nog geen idee hebt wat jouw bestemming in Frankrijk precies wordt? Draai het dan eens om; kies de mooiste route en kijk vervolgens waar deze jou heenbrengt. De Route des Cols bijvoorbeeld, die je dwars door de Pyreneeën leidt van oost naar west Frankrijk. Of een prachtige route door het wijngebied de Loire, met de toepasselijke naam de Route des Vins.


Panoramisch zicht op Chinon Town Loire Valley


Oh jee, hebben we nu veroorzaakt dat je alsnog niet weet welke je moet kiezen? Geen probleem, rij ze gewoon de komende jaren allemaal! Door het veelzijdige Franse decor gaat het land je zeker niet vervelen, dus zit je de komende tijd gebakken qua autovakantie. Bon Voyage!