JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De mooiste routes voor een autovakantie in Europa 

De mooiste routes voor een autovakantie in Europa 

Auteur: Trix    Gepubliceerd op: 22-10-2021

Overweeg jij de reis naar jouw volgende vakantiebestemming met de auto af te leggen? Dan kunnen wij niet anders dan zeggen: Goed idee! Je hebt álle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zoveel spullen mee te nemen als je nodig hebt en te stoppen wanneer jij daar zin in hebt. Natuurlijk kun je de snelste route volgen en via allerlei snelwegen naar jouw vakantiebestemming rijden, maar je kunt er ook voor kiezen juist een hele mooie autoroute te volgen. Ga jij de uitdaging aan door een leuke autoroute te volgen en zo jouw vakantiebestemming te bereiken? Wij hebben voor jou de drie mooiste – al zeggen wij het zelf – autoroutes binnen Europa verzameld. Riemen vast, daar gaan we.

Via prachtige vergezichten naar Italië

Eén van de populairste vakantiebestemmingen binnen Europa is toch wel Italië. Met in de zomer niets meer dan korte broeken, zwemkleding en teenslippers in de bagage en genoeg ruimte om nieuwe aankopen veilig mee naar huis te kunnen nemen is dit perfect met de auto te doen. Maar niet alleen de bestemming is heerlijk, de weg ernaartoe kan minstens net zo mooi zijn. Rijd bijvoorbeeld via Duitsland en Zwitserland en pak op de grens met Oostenrijk de Stelviopas mee. Natuurlijk, dit is een klein beetje om maar het autocoureur-waardige parcours maakt dat je hier in een soort videogame rijdt. Vergeet vooral niet om goed om je heen te kijken, want de vergezichten die je gepresenteerd krijgt liegen er niet om.

Hoteltip: Piani di Clodia*****


De bijzondere Stelviopas 

Laat je verrassen door de Duitse natuur

Na het rijden van de mooiste route in Duitsland is de kans groot dat je jouw beeld over de Duitse natuur bij moet stellen naar ‘schitterend’. Eigenlijk is het in heel Duitsland de moeite waard om de snelweg te verlaten voor mooie binnendoor routes, maar we kunnen ons voorstellen dat je hier geen tijd voor hebt. Rijd daarom in één streep naar Berlijn, en kies daar voor de Deutsche Alleenstrasse. Deze route bestaat uit een netwerk van een kleine 3000 kilometer en bestaat uit wegen omringd met de mooiste en sprookjesachtige bomen. Duitsland is per-fect voor een autovakantie

Hoteltip: Moselromantikhotel Panorama***


Mooi landschap in Duitsland

Combineer het heerlijke Frankrijk met het schitterende Duitsland in de Elzas

Heb je zin om wat meer in de buurt van huis te blijven, maar wil je wel een schitterende omgeving die on-Belgisch is zodat je er echt even helemaal tussenuit bent? Ga dan voor de Franse regio de Elzas. Hier rijd je vanuit midden-België al in zo’n 400 kilometer naartoe waarna je vervolgens schitterende autoroutes kunt rijden. Naar de Vogezen bijvoorbeeld, of het prachtige gebied rond de Rijn waar de grens van Frankrijk en Duitsland ligt. Je vindt er leuke steden als Straatsburg en Colmar, maar ook knusse dorpjes vol met rust en leuke restaurantjes.

Hoteltip: Residence Nemea Le Domaine de la Baie***


Het pittoreske Colmar in de Franse Vogezen

We hopen het met deze autoroutes iets makkelijker gemaakt te hebben om voor een autovakantie te kiezen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je alsnog niet kunt kiezen uit de routes, maar geen zorgen: de wegen gaan nergens heen dus je kunt ze gemakkelijk alle drie proberen de komende jaren.