JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Voel de vrijheid met een naturistencamping | Prijsvrij.be

Waar naartoe voor een naturistencamping?

Auteur: Dominique  Gepubliceerd op: 03-07-2023

Vakantie vieren in je geboortekostuum, ook wel helemaal naakt rondlopen? Waar naturisme voor de een als últieme vrijheid voelt, draagt de ander toch liever een stuk textiel. Toch zijn er ook velen die het graag eens willen proberen. Als iets in het voordeel van naturisme werkt, dan is het wel de rust van de natuur! En, de onderlinge vrijheid met elkaar als verbindende factor: iedereen is hierbij gelijk. Kom heerlijk tot rust in het bos of waai lekker uit op het naaktstrand. Benieuwd? Ontdek hier de meest populaire bestemmingen voor vakantie op een naturistencamping!

Wat is naturisme?

Je hebt er vast al vaak van gehoord, maar wat ís naturisme nu precies? Naturisme staat voor naakt recreëren en dus rondlopen zonder kleren, zoals bijvoorbeeld op een naturistencamping. Of, op een naaktstrand en op daarvoor bestemde plekken in het bos. Voor velen voelt het als op-en-top vrijheid: iedereen is namelijk, door de gemeenschappelijke naaktheid, gelijk aan elkaar. Een hele mooie gedachte, dus!

Daarbij voel je je als naturist ook nog eens veel dichter bij de natuur staan: elke zonnestraal, windvlaag en vorm van frisse lucht wordt namelijk door heel je lijf opgenomen. Respect voor de natuur, het milieu én je medemens staat bij naturisme op de eerste plek.

Het ontstaan van naturisme

Je vraagt je vast af: wie is eigenlijk met naturisme begonnen? Of, wanneer is het ontstaan? De jaren 60 vormen, net als voor veel andere bewegingen, het begin voor het naakt recreëren. Het was de periode waarin vrijheid steeds meer aan terrein won en 'alles moet kunnen' de rode draad in het dagelijks leven werd. En, naakt rondlopen? Dat hoorde er ook bij! Ook gelijkheid werd een belangrijk principe in de maatschappij: iets wat bij naaktrecreatie nog steeds op nummer 1 staat. Helemaal bloot betekende, én betekent, je niet kunnen verschuilen achter merkkleding, wat zorgt voor nog meer sociale gelijkheid: naakt is iedereen hetzelfde! 

Naakt kamperen in een natuurrijke omgeving

Een groot kenmerk van naturisme is dat de naturistencampings voornamelijk in natuurrijke gebieden liggen: plekken waar de rust centraal staat en je optimaal van de groene omgeving geniet. Zo word je bijvoorbeeld omringd door een bosgebied, staat je camper of tent vlakbij het water óf is het naaktstrand handig om de hoek. Heerlijk wakker worden met de frisse lucht en fluitende vogels om je heen, zoals op de Veluwe met een naturistencamping in Nederland. Hé, wie wil dat nu niet, toch? Alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie in het groen, vind je bij een naturistencamping!

Hoteltip: Naturist Park Koversada Villas en Apartements **


Handig feitje: geen gedoe met kleren

Ken je dat gevoel? Wil je je na het douchen -in een openbare ruimte- rustig aankleden, valt je T-shirt op de grond, precies in het water… Of, wil je je ondergoed optrekken, maar rolt dat stukje textiel onhandig op omdat je je nog niet goed afgedroogd had. Allemaal ongemakken waar je helemaal geen zin in hebt. En, wat denk je van die koude, natte plakzwembroek als je uit het water komt?

Tijdens jouw vakantie op een naturistencamping heb je allemaal geen last van dit soort ongemakken. Je doucht heerlijk zonder enige schaamte! En, hoeft dus ook niet bang te zijn dat je handdoek ineens van je lijf valt wanneer je uit het kleedhokje stapt. Hoe handig is dat? Ook je koffer blijft dus lekker overzichtelijk: in plaats van twintig outfits voor allerlei weertypen, hoef jij maar weinig mee te nemen!

Populaire zonbestemmingen voor naturistencampings

Wil je naakt recreëren in combinatie met een heerlijk warme zon? In Europa vind je prachtige bestemmingen voor een zonnige vakantie in de natuur. Wat denk je bijvoorbeeld van een naturistencamping in Spanje? Hier vind je dan ook diverse naaktstranden en kom je heerlijk tot rust aan zee: de perfecte plek om een goede portie vitamine D in je op te nemen. Klinkt het idyllische platteland als jouw ideale vakantiebestemming?

Dan zal een naturistencamping in Italië jou als vogelzang in de oren klinken. Verblijf hier in de wijnrijke omgeving van Toscane en proef van de lekkerste, lokale specialiteiten. Houd je vooral van de natuur, maar ook van het strand? Een perfecte combinatie van beiden vind je met een naturistencamping in Kroatië: relax op een naaktstrand in een idyllische baai of ga voor naakt kamperen in de groene omgeving. Waar zie jij jezelf wel zitten?

Hoteltip: Monte Marina Naturist ***

Naturisme in een bosrijke omgeving

Houd je vooral van de frisse geur van bomen, de zilte lucht van de kust en sprookjesachtige oerbossen? Stippel dan je route uit naar een bestemming in Midden-Europa: hier vind je namelijk de mooiste natuurgebieden! Wat denk je namelijk van een naturistencamping in Duitsland, sfeervol en avontuurlijk tussen de imposante bergen? Wat is nu fijner dan wakker worden met die fantastische berglucht? Ook in het favoriete en gemoedelijke Frankrijk vind je prachtige naturistencampings, pittoresk verscholen in het groen.

Bezoek vanuit hier de schilderachtige, oude dorpen en maak schitterende wandelingen in de heuvelachtige omgeving. Optimaal genieten van de natuur? Dan is een naturistencamping in Frankrijk hét antwoord voor jou. Blijf je liever dichtbij huis? Ook in België vind je veel gelegenheden voor naakt recreëren. Ga bijvoorbeeld naar de lommerrijke Veluwe waar je omringd wordt door loofbossen. Of, kies voor het rustgevende Zeeland, vol van heuvelachtige duinen grenzend aan zee, waar je eveneens speciale naaktstranden vindt. Een naturistencamping in België is dus altijd een goed idee! En, je bent ook nog eens relatief snel op je bestemming. Wat is jouw favoriete plek?

Hoteltip: Naturist Park Koversada Blesicka ****

 

Ga jij graag voor ultieme vrijheid met naakt recreëren, een plek waar iedereen gelijk is? Of, wil je dit eens proberen? Ervaar de heerlijke rust van de natuur, van het bos tot het strand, en vind bij Prijsvrij Vakanties jouw favoriete naturistencamping. Koffers lekker leeg gehouden? Laat de natuur niet langer op je wachten!