JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Tips voor de paasvakantie » Prijsvrij Vakanties

Tips voor de paasvakantie

Auteur: Marloes  Gepubliceerd op: 18-03-24

Binnenkort is het weer tijd voor de paasvakantie! Maar, waar begin je met plannen? Maak je in ieder geval geen zorgen! Wij hebben je gedekt met een schat aan tips en ideeën voor een betaalbare paasvakantie. Pak daarom snel je agenda bij de hand en bereid je voor op een paasvakantie vol plezier en avontuur. Maar lees eerst onze tips door voor het plannen van jouw ultieme paasvakantie! 

#1 Controleer de exacte data van jouw paasvakantie!

De paasvakantie valt dit jaar van 1 april t/m 14 april 2024. Voor veel schoolgaande kinderen duurt de paasvakantie dan ook maar liefst twee weken! En, dát betekent extra flexibiliteit met het kiezen van je gewenste vertrekdag. Geeft de school van jouw kinderen 2 weken vrij? Kies dan de voordeligste vertrekweek én vlieg doordeweeks naar jouw bestemming. Dit levert al snel enkele honderden euro's voordeel op! En, het is daarnaast een stuk rustiger op de meeste luchthavens, waardoor je extra ontspannen kunt vliegen. Perfect voor een zorgeloze start van jouw paasvakantie!

Serry Beach Resort, Hurghada - Egypte

Hoteltip: Serry Beach Resort***** 

#2 Top bestemmingen in de paasvakantie

Nog geen idee waar je naartoe wilt tijdens de paasvakantie? Geen zorgen! Dit zijn de best geboekte bestemmingen in de paasvakantie:

1. Turkse Rivièra, Turkije
2. Mallorca, Spanje
3. Rode Zee, Egypte
4. Kreta, Griekenland
5. Gran Canaria, Spanje

#3 Bespaar door te vliegen vanuit Duitsland!

Duitsers kennen geen paasvakantie. Daarom is vliegen vanaf een Duitse luchthaven rond de paasvakantie extra voordelig! Woon jij dicht bij de grens met Duitsland? Dan loont het dus zeker om eens verder te kijken dan de Nederlandse luchthavens. Duitse luchthavens als Weeze, Düsseldorf en Keulen zijn vanaf Nederland ook goed bereikbaar. Bekijk snel jouw voordeel door te vliegen vanuit Duitsland in de paasvakantie!


Liu Resorts, Side - Turkije

Hoteltip: Liu Resorts*****

#4 Check de actuele weersvoorspellingen!

De paasvakantie valt extra vroeg dit jaar en het is helaas niet overal lekker warm. Je kunt bijvoorbeeld naar de Canarische Eilanden of Egypte vliegen, óf een last minute vakantie in april boeken. Waarom zou je daarvoor kiezen? Omdat je vanaf 2 weken voor vertrek de weersvoorspellingen kunt checken! In het zuiden van Spanje, in Turkije én op de Griekse eilanden kan het namelijk ook lekker warm zijn in april!

Iberostar Cala Domingos, Mallorca

Hoteltip: Iberostar Cala Domingos****

#5 Overweeg je een verre vliegreis in de paasvakantie?

Zijn de kinderen 2 weken vrij van school? Dan is de paasvakantie ook ideaal voor een verre vliegreis. Verre bestemmingen die op moment heel geliefd zijn bij gezinnen met kinderen zijn Curaçao en Kaapverdië. Maar, landen als Cuba, de Dominicaanse Republiek, Mexico, Indonesië en Thailand behoren ook tot de mogelijkheden.


Dreams Curacao Resort & Spa, Curaçao

Hoteltip: Dreams Curacao Resort & Spa****

Ben jij nog niet helemaal uit over je vakantiebestemming? Ontdek dan de leukste plekken voor een paasvakantie naar de zon. Laat je inspireren met onze blogs en haal het meeste uit je paasvakantie door te besparen met deze tips!