JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Culinaire specialiteiten die je moet proeven op reis

Culinaire specialiteiten die je moet proeven op reis

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 13-04-2024

Zelf zijn wij niet zo fan van dingen ‘moeten’ op reis, maar als het op eten aankomt kunnen we niet genoeg krijgen van dingen moeten proeven. Niets is leuker dan je op vakantie onder te dompelen in de lokale keuken en gerechten te proberen waarvan je het bestaan nooit had kunnen vermoeden. Uiteraard leidt dit soms tot een misser, maar de kans dat je superlekkere lokale gerechten ontdekt is minstens net zo groot. Om je een beetje op weg te helpen met wat culinaire specialiteiten die je moet proeven op reis hebben wij onze drie favoriete vakantiegerechten voor je verzameld. Aan tafel!

Vis meets fruit op Aruba

Het leuke aan Aruba is dat de invloeden van veel verschillende culturen ook tot in de lokale keuken door hebben weten te dringen. Ze eten vooral datgene dat voorhanden is, dus het zal je niet verbazen dat je hier als visliefhebber helemaal op je plek bent. Op Aruba combineren ze allerlei soorten vis heel graag met de tropische vruchten die de natuur ze biedt, wat leidt tot gerechten met bijvoorbeeld verse vis en mango of kokosgarnalen met een papajadressing. Ook zijn ze niet vies van een beetje verse peper in hun gerechten, dus kies jouw dosis peper wijselijk…

Hoteltip: Amsterdam Manor Beach Resort****

 
Gegrilde vis met mango op het strand van Aruba

Shake your shakshuka in Israel

Eet je vegetarisch of vind je het niet erg als vlees soms ontbreekt op het menu? Dan zit je in Israel helemaal op je plek. Hier toveren ze de lekkerste gerechten vol met groenten en peulvruchten op tafel, die helemaal afgemaakt worden met de lekkerste kruiden en specerijen. Een populair gerecht dat inmiddels ook in eigen land bekendheid heeft vergaard is Shakshuka; een heerlijk eiergerecht in tomatensaus. Het klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar geloof ons: dit is het wel. En al helemaal als je het op de plek eet waar het oorspronkelijk vandaan komt.

Hoteltip: Prima Royale****


Shakshuka in een Israëlisch restaurant & Tempel in Jeruzalem, Israel

Oude kleren van Cuba

De kans is groot dat als je ‘oude kleren’ op een Vlaamse menukaart ziet staan, het water je hier niet bepaald van in de mond zal lopen. Maar als je in Cuba bent en je ziet ‘ropa vieja’ staan, dan doe je er écht goed aan dit juist wel te bestellen. Het gerecht bestaat uit supermals gestoofd rundvlees in een heerlijke paprikasaus met rijst. De echte ropa vieja heeft uren staan sudderen voor het jouw bord bereikt, waardoor de smaken helemaal in elkaar overlopen en je iedere dag wel oude kleren wilt eten.

Hoteltip: Iberostar Grand Packard*****


Cubaanse Ropa Vieja & Kleurrijke huisjes in Havana


Had je één van deze vakantiebestemmingen al op je lijstje staan en heb je nu je keuze kunnen maken? Superleuk! Mocht je nog geen idee hebben waar jouw volgende vakantie naartoe gaat, dan is het misschien leuk de lokale keuken deze voor jou te laten bepalen. Want zeg nou zelf, op vakantie is lekker eten toch eigenlijk wel één van de belangrijkste dingen…