JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Vliegangst? Lees tips tegen vliegangst op Prijsvrij.be

Last van vliegangst? Lees hier onze tips tegen vliegangst!

Auteur: Marie-Jeanne  Gepubliceerd op: 02-04-2024

Last van vliegangst? Dat is natuurlijk niet zo fijn. En met hevige vliegangst helpen zelfs de tips uit ons weblog ‘Vliegtips: wat te doen in het vliegtuig?’ waarschijnlijk niet om jouw vliegreis aangenamer te maken. Hieronder wat specifieke tips tegen vliegangst die je hopelijk zullen helpen om je vliegangst te overwinnen!

Vlieg App van StichtingValk

Mocht je last hebben van vliegangst, dan kun je de Vlieg App van StichtingValk downloaden. Deze app sleept je door de vliegreis heen met behulp van handige tips en ontspanningsoefeningen. De app heeft zelfs een mobiele therapeut (vooraf ingesproken) voor als je in paniek raakt! Daarnaast kun je eventueel ook een cursus of een training volgen om je angst te overwinnen.

Denk aan mensen die veel reizen

Een andere tip is om te denken aan mensen die veel vliegen, zoals popsterren en andere celebraties of misschien wel een bekende van je. Zij hebben al tig vliegreizen overleefd zonder problemen.

Autorijden gevaarlijker dan vliegen

Sta er ook bij stil dat de kans op een auto-ongeluk vele malen groter is dan dat er iets gebeurd met het vliegtuig. Tijdens jouw vlucht zijn er nog tienduizenden andere vliegtuigen in de lucht, het zou wel heel toevallig zijn als er net op jouw vliegdag en met jouw vliegtuig problemen zijn. Die kans is gewoon heel klein, namelijk maar 1 op de 11 miljoen! Een vliegtuig is het veiligste vervoermiddel dat er bestaat.

Ontspannen gezichtsuitdrukkingen

Wat ook kan helpen is om te kijken naar de gezichtsuitdrukkingen van de stewardessen en andere (zaken)reizigers. Zij zijn vaak al gewend aan de voor jouw onbekende geluiden en weten niet beter dan dat turbulentie heel normaal en over het algemeen ongevaarlijk is. De onbezorgde en ontspannen gezichtsuitdrukkingen kunnen je misschien helpen om minder last te hebben van je vliegangst.

Turbulentie is niet gevaarlijk!

Je hoeft niet bang te zijn voor turbulentie. Dit kan heel vervelend zijn, maar het is niet gevaarlijk! Het is niets meer dan de beweging die het vliegtuig maakt op de golven van de lucht of wanneer het vliegtuig door wat wolken vliegt. De verschil in temperatuur, van warm naar koud, veroorzaakt de turbulentie. Dus niets om je zorgen over te maken.

Let op met wat je eet

Het drinken van koffie en het eten van chocolade voordat je de lucht in gaat is geen goed idee. Cafeïne en suikers kunnen namelijk zorgen voor nervositeit. Je kunt het beste water of een sapje drinken, vooral ook omdat de lucht in het vliegtuig erg droog is, is het wel belangrijk om te blijven drinken. Een biertje of wijntje kan natuurlijk ook helpen tegen de spanning!

Zorg voor afleiding

Zoek afleiding en zorg ervoor dat je goed voorbereid het vliegtuig instapt. Neem een boek voor je, kijk een film, maak een kruiswoordpuzzel of speel een spelletje op je telefoon. Daarnaast is gezellig kletsen met je medereizigers natuurlijk ook een optie. Zo vergeet je al snel dat je eigenlijk bang bent.

De vliegreis is voor een goed doel: jouw welverdiende vakantie!

Bedenk je in ieder geval ten alle tijden waar je het voor doet: een heerlijke welverdiende vakantie!

Jouw welverdiende vakantie, een prima vooruitzicht!

En wil je deze tips gaan uitproberen? Bekijk dan eens ons uitgebreide aanbod van vakanties.