JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Vliegtips: wat te doen in het vliegtuig? » Prijsvrij.be

Vliegtips: wat te doen in het vliegtuig?

Auteur: Marie-Jeanne  Gepubliceerd op: 24-01-2024

Sommige vluchten hebben zeer uitgebreide animatie met de nieuwste films, een uitgebreid muziekaanbod, diverse spellen en puzzels en soms zelfs het nieuws! Dan is een (lange) vlucht zo erg nog niet. Maar wat te doen in het vliegtuig als je niet in zo’n luxueus vliegtuig wordt gebracht naar jouw bestemming? Hieronder 10 handige tips!

Vliegtuig op het water

1. Starterspakket

Ten eerste zijn er een aantal basisingrediënten om je vlucht leuker te maken. Denk hierbij aan een puzzelboek, muziek, leesboeken en tijdschriften. Dit zijn waarschijnlijk ook de items die nu al in je handbagage zitten.

Comfortabele kleding

Ook het dragen van comfortabele kleding is natuurlijk aan te raden, voor de een is dit een trainingspak, voor de ander een fijne spijkerbroek met een t-shirt. Hou er rekening mee dat het soms wat koud kan zijn in het vliegtuig, waardoor een extra trui geen overbodige luxe is.

Mocht je naar een warme bestemming gaan, neem dan gelijk een zomerse outfit in je handbagage mee, zodat je tijdens het wachten bij het hotel of in andere situaties makkelijk kan omkleden. Zo kun je meteen beginnen aan je heerlijke vakantie!

2. Reisverslag

Tijdens je veel te leuke vakantie heb je waarschijnlijk weinig tijd en zin gehad om uitgebreid over je dagen te gaan schrijven. Maar de terugvlucht is hier perfect voor! Ook als je normaal nooit een reisverslag schrijft, kan het toch leuk zijn om daar mee te beginnen.

Zo maak je je eigen reisgidsen en kan je altijd terugblikken aan die ene vakantie!

Op de heenreis kun je een reisboekje meenemen en aan de hand daarvan een lijstje maken met dingen die je zeker wilt gaan doen of gezien moet hebben tijdens jouw vakantie.

3. Stok kaarten

Een stok kaarten: het neemt amper plek in beslag, kan 2 of meer mensen voorzien van een leuke bezigheid tijdens de vlucht en eenmaal op bestemming kun je er nog steeds lol van hebben! Vergeet niet om pen en papier mee te nemen, bij vele kaartspelletjes is dat een must.

4. Kleurplaten

De kinderen kunnen zich natuurlijk eindeloos vermaken met het inkleuren van vrolijke tekeningen. Neem wat gekleurde potloden mee en ze zijn wel even zoet. Maar wist je ook dat er kleurboeken zijn voor volwassenen? Deze werken vaak erg rustgevend en zijn zeker ideaal als tijdverdrijf.

5. Water drinken

Drink veel water ter voorkoming van uitdroging. De lucht aan boord is redelijk droog. Alcohol- en cafeïnehoudende dranken versterken het uitdrogen, waardoor je deze (helaas) beter kunt laten staan.

6. Kauwgom

Tijdens het landen en het opstijgen verandert de luchtdruk in het vliegtuig, wat er voor zorgt dat er meer druk komt te staan op de trommelvliezen. Sommige mensen merken alleen dat de oren “ploppen”, anderen kunnen een vervelende pijn ervaren.

Door te kauwen op een kauwgom kunnen je oren makkelijker “ploppen”  en zakt de druk op de trommelvliezen weg. Door van te voren neusspray in de neus te spuiten kun je de druk op de oren verminderen.

7. Spelletjes op je smartphone of tablet

Zowel voor jong als oud is dit een ipromotiee manier om de vliegreis wat leuker te maken. Veel leuker zelfs! Je kan namelijk de film die je al zo lang wilt zien offline op je tablet of smartphone zetten, zodat je hem tijdens de vliegreis kan bekijken. Naast leuke films en eventueel series kun je ook spellen spelen. Welke spellen en films neem jij mee?

8. Nekkussen en slaapmasker

Slapen lijkt meestal de meest effectieve manier om je vliegreis te doorstaan: je valt in het begin in slaap en wordt ipromotieiter wakker tijdens de landing. Je bent heel de vlucht in dromenland geweest en mag nu meteen uitstappen op jouw droombestemming.

Mocht jij makkelijk in slaap kunnen vallen in de bus of de trein, dan zal dat in het vliegtuig waarschijnlijk ook geen probleem zijn. Maar voor sommige mensen kan slapen in het vliegtuig nog een hele opgave zijn. Maak het jezelf dan zo comfortabel mogelijk met een nekkussentje en een slaapmasker voor de ogen!

Durf te vragen

Wat veel mensen niet weten is dat je bij veel luchtvaartmaatschappijen een dekentje/kussentje bij de stewardessen kan vragen. KLM en Transavia zijn hier goede voorbeelden van. Onthouden dus!

9. Tussenlanding / tussenstop

Mocht je een tussenstop hebben tijdens je vlucht, dan kan dat zijn omdat het vliegtuig bijvoorbeeld moet tanken of omdat er passagiers in- en uitstappen. Als er nieuwe passagiers bij komen, dan kan je vaak blijven zitten. Als ze moeten tanken of het vliegtuig schoon moeten maken, dan zal je er even uit moeten.

Rek en strek je benen

Pak deze momenten om even je benen te strekken en een stukje te lopen, ook al moet je in het vliegtuig blijven. Omdat je lang in dezelfde positie zit is het heel goed voor de bloedsomloop om af en toe te veranderen van positie en zo nu en dan even de benen te strekken.

10. Extra beenruimte bijboeken

De meeste beenruimte bevindt zich meestal op de eerste rij van de cabine en bij de nooduitgangen. Het aantal stoelen met extra beenruimte is beperkt, dus raden wij aan om een stoelreservering te maken voor een stoel met meer beenruimte. Wil jij weten waar onze reizigers het liefst zitten? Lees dan hier ons persbericht.

En als je er dan eenmaal bent….. Genieten!


Vliegtuig boven de zee

Vliegangst?

Mocht je last hebben van vliegangst, kan ons artikel over vliegangst ook interessant zijn. Hierin staan diverse tips waarmee je jezelf tijdens een vlucht gerust kan stellen.

Tips zijn welkom!

Heb jij nog andere tips om de vliegreis leuker en comfortabeler te maken? Of misschien wel tips speciaal voor het overwinnen van vliegangst? Laat het ons dan vooral weten!

Scroll alvast eens door ons aanbod vliegvakanties en wie weet stap jij morgen al in het vliegtuig!