JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Bahamas informatie » Praktische informatie » Prijsvrij.be

Bahamas informatie

Op reis naar de tropische Bahama’s! Het is wel zo belangrijk om goed voorbereid op vakantie te gaan en alle belangrijke ins- en outs van een bestemming te weten. Blijf op de hoogte van alle praktische informatie over een vakantie naar de Bahama’s met de Prijsvrij Vakantiewijzer. Hier vind je alle informatie over welke reisdocumenten geldig zijn, wat je kan verwachten van het tropische weer en hoe je het eiland kan verkennen. Wist je dat je hier kan zwemmen met varkentjes? Dat wil je toch niet missen! Na het lezen van de Bahama’s informatie hoef je alleen nog maar in het vliegtuig te stappen.

Bahamas informatie

Officiële taal

 


Engels 

Creools


Hoofdstad


Nassau


Regeringsvorm

 


Constitutionele monarchie


Oppervlakte


13.877 km²


Inwoners


407.906


Munteenheid

 


Bahamaanse dollar

Amerikaanse dollar


Tijdsverschil:

 


Grootste deel v/h jaar 6 uur vroeger


Vaccinatie


n.v.t.


Vluchtduur

Princess Juliana 


 

9 a 10 uur 


Visum

Nee


Tel.

+242

Valuta Bahamas

Op de Bahama’s is de officiële munteenheid de Bahamaanse dollar. De Bahamaanse dollar is gelijk aan de Amerikaanse dollar en het staat ongeveer gelijk aan € 0,93. Hierdoor kun je op veel plaatsen ook met de Amerikaanse dollar betalen. Op bijna alle plaatsen kan je zowel met creditcard of pinpas betalen. Let op, er worden hier eventueel kosten voor in rekening gebracht. Ook kan het zo zijn dat je niet overal met een pas kunt betalen. Daarom raden wij toch aan om altijd wat contant geld bij je te hebben.

Belangrijke reisdocumenten en visuminformatie

Voor een vakantie naar de Bahama’s is alleen een geldig paspoort nodig. Deze moet tijdens je vertrek van de Bahama’s nog 6 maanden goed zijn. Je hebt geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 3 maanden.

BELANGRIJK: vlieg je via de Verenigde Staten of Canada naar de Bahama’s? Hou er dan rekening mee dat je voor je reis ESTA of eTA aanvraagt. Dit kun je online aanvragen tot 72 uur voor vertrek.

Vluchtduur naar de Bahamas

De Bahama’s is een eilandenreeks in het Caribisch gebied. Gemiddeld ben je ongeveer 17 uur onderweg. Vaak wordt het gecombineerd met een tussenstop in Amerika of Canada. Na zo’n lange vlucht heb je wel een heerlijk stranddagje verdiend! Houd daarnaast rekening met het tijdsverschil tussen België en de Bahama’s. Zo is er over het algemeen 6 uur tijdsverschil. Echter, er zijn een paar weekenden waarbij er 5 uur tijdsverschil is. Dit is tussen de tweede en laatste zondag van maart en de laatste zondag van oktober en eerste zondag van november.

Elektriciteit op de Bahamas

Het aantal volt op de Bahama's is 120, heel wat minder dan bij ons in België, waar het ongeveer 220 volt is. Kijk hierom goed op je spullen of het deze waarde aan kan voordat je het in het stopcontact stopt! Verder zijn ook de stopcontacten anders dan die bij ons in België. De gaatjes van deze stopcontacten zijn namelijk rechthoekig en niet rond zoals bij ons. Hierom zou je gebruik moeten maken van een wereldstekker. Reisstekkers of adapters kun je natuurlijk regelen op het eiland of voordat je vertrekt al in België kopen.

Drinkwater

Het is op de Bahama’s niet aan te raden om water uit de kraan te drinken. Probeer daarnaast om ijsblokjes zo veel mogelijk te vermijden, want ook hier zit kraanwater in. Zo is het ook goed om uit te kijken met rauwe fruit en groente als deze zijn gewassen met kraanwater. Gelukkig zijn er overal in de Bahama’s flessen water te koop.

Welke taal spreken ze op de Bahamas?

De officiële taal van de Bahama’s is Engels. Met het Engels kun je je goed verstaanbaar maken op de Bahama’s, want vrijwel iedereen spreekt Engels op het eiland. Verder spreken ook veel locals onderling Creools.

Cultuur op de Bahamas

De inwoners op de Bahama’s zijn redelijk gelovig. Dit zie je niet terug in bijeenkomsten of kerken. Dit kun je herkennen in traditionele rituelen om geluk te vinden en tegenspoed af te wenden. Verder zijn verhalen ook belangrijk in deze cultuur. Deze worden gebruikt om een wijze les te leren. Verder zitten ze vaak ook vol met humor. Verder zijn de Bahamaanse inwoners goedgezind en directe mensen.

Feestdagen Bahamas

Veel feestdagen komen overeen met de Vlaamse feestdagen. Zo vieren zij ook nieuwjaarsdag (1 januari), goede vrijdag (maart/ april), Pasen (april), Koningsdag (27 april) en Kerstmis (25 & 26 december). 

10 januari

Majority Rule Day


13 maart

Commonwealth Day


14 april

Pan American Day


2 juni

Randol Fawkes Labour Day


10 juli

Onafhankelijkheidsdag


7 augustus

Afschaffing slavernij


9 oktober

Dag van de Helden


26 december

Boxing Day


Hoe is het weer en klimaat op de Bahamas?

Hier kun je genieten van een tropisch savanneklimaat vinden. Het is er heerlijk warm met een gemiddelde temperatuur van 26 graden. Elke maand zijn er zowel droge en nattere periodes. Voor een zonvakantie kan je het beste van november t/m mei afreizen naar de Bahama’s. In deze periode is er nog steeds kans op een kleine bui, maar valt er aanzienlijk minder regen. Hierdoor is de Bahama’s een ideale bestemming voor een winterzon vakantie. Van juni tot en met november kunnen er tropische stormen voorkomen op het eiland. Hierom is het ook af te raden om tijdens die periode naar de Bahama’s op vakantie te gaan.

Welke vaccinaties zijn nodig voor de Bahamas?

Voor een vakantie naar de Bahama's zijn er geen vaccinaties nodig. Een vaccinatie voor gele koorts is echter wel verplicht, wanneer je in de zeven dagen voordat je de Bahama's bezoekt een land hebt bezocht waar gele koorts heerst (voornamelijk Afrika en Zuid-Amerika). Een advies voor vaccinaties is afhankelijk van verblijfsduur, reis- en verblijfsomstandigheden. Om zeker te weten dat je goed geïnformeerd bent voor je eigen persoonlijke reis, kun je altijd een afspraak maken bij de GGD.

Lokale alarmnummers

Mocht je de hulpdiensten in de Bahama’s willen bereiken, omdat er iets ernstigs is gebeurd tijdens je vakantie, dan kan dat met onderstaande alarmnummers:

Algemeen alarmnummer: 911 en/of 919

Netnummer: 1-242

Het verkeer op de Bahama's

Goed om te weten is dat er aan de linkerkant van de weg wordt gereden op de Bahama's. In de grote steden kun je ook gemakkelijk rondkomen met het openbaar vervoer, maar hoe verder weg je daar van reist hoe makkelijker het is om een auto te huren. Het is mogelijk een auto of golfkar te huren op de meeste eilanden. Bovendien, is het af te raden om een scooter te huren. Deze zijn namelijk vaak betrokken bij ongelukken. Maak je liever gebruik van de taxi? Spreek dan van tevoren een prijs af met de chauffeur. Er zitten namelijk geen meters in de taxi's op de Bahama’s.


Heb je nog geen vakantie geboekt naar de Bahama’s? Bekijk dan ons ruime aanbod voor jouw volgende vakantie naar de Bahama’s!