JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Look a like woestijn van Marokko: Gran Canaria

Look a like woestijn van Marokko & Gran Canaria

Auteur: Trix   Gepubliceerd op: 13-04-2022

Heb je zin in een challenge? Dan dagen wij je uit om foto’s van zowel de Sahara als van de Dunas de Maspalomas te verzamelen, door elkaar te husselen en dan proberen te onderscheiden. Gaat je niet lukken, want deze twee woestijnen lijken zó op elkaar dat je je eigen ogen niet gaat geloven. Natuurlijk, als je een vakantie boekt naar de schitterende Sahara in Marokko weet je dat je de grootste woestijn van de wereld gaat zien. En uiteraard blijft het adembenemend mooi, maar de shock zal toch groter zijn wanneer je de woestijn van de Dunas de Maspalomas gaat zien. Natuurlijk is deze laatste een stuk kleiner, maar toch is het een echte look a like bestemming van de Sahara. Dus blijf je liever binnen Europa? Dan is Gran Canaria jouw perfecte plek om een schitterende woestijn te bewonderen.


Kamelen in de Sahara van Marokko

De mini-woestijn van Gran Canaria

Je vindt de Dunas de Maspalomas (oftewel: de duinen van Maspalomas) helemaal in het zuiden van Gran Canaria, nabij het stadje Maspalomas. Je kunt dwars door deze woestijn de meest schitterende wandelingen maken, waarvoor je een wandelpad kunt volgen dat bij het informatiecentrum start. Naast het wandelen door deze duinen kun je zelfs van schaduw genieten (yay) en kun je een bezoekje brengen aan Tony Gallardo, het ecologische park dat je hier vindt.


Dunas de Maspalomas, Gran Canaria

Ontdek het stadsleven van Maspalomas

Als je dan toch in Maspalomas bent dan geniet je naast het prachtige natuurverschijnsel dat de duinen hebben veroorzaakt ook van genoeg mooie dingen om te bezichtigen in het centrum. Zo is er het winkelcentrum El Tablero, vooral in de zomer een welkome verkoeling dankzij de airco, en de Avenida de Gáldar. Langs het strand loopt een gezellige boulevard met winkeltjes, barretjes en restaurants waar je heerlijk kunt flaneren of juist vanaf een terras kunt genieten van al het moois dat er voorbij loopt.


Gezellig stadje, Maspalomas

Water in de woestijn van Maspalomas?

In tegenstelling tot de Sahara vind je in Maspalomas voldoende water. Het ligt natuurlijk aan zee, waar je een heerlijk verfrissende duik kunt nemen, maar ook vind je verschillende waterparken in de buurt van Maspalomas. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de heerlijke hotels, allemaal voorzien van heerlijk zwembad en een ruime keuze qua aanbod. Ga jij voor het aquapark in je hotel, of liever voor een adults only zodat je in alle rust kunt genieten? Je vindt het allemaal in Maspalomas!


Hotels aan de rand van de woestijn

Hopelijk hebben we een beetje over weten te brengen dat je voor een schitterende woestijn niet helemaal naar de Sahara hoeft af te reizen, maar dat je dit makkelijk combineert met een heerlijke zonvakantie op Gran Canaria. Maak vooral genoeg foto’s van deze prachtige Dunas de Maspalomas, want het thuisfront gaat je never nooit geloven zonder bewijs.