JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De geweldige look a like van Cuba: La Gomera

De geweldige look a like van Cuba: La Gomera

Auteur: Trix   Gepubliceerd op: 13-04-2022

Het is dat de titel van deze blog al heeft verraden waar we het over gaan hebben, maar als we je alleen een foto van het binnenland van La Gomera hadden laten zien dan was de kans groot dat je op Cuba had gegokt. Het binnenland van dit Canarische Eiland beschikt namelijk over heuse jungle, wat het een tropische en on-Europese sfeer geeft. Ben je dus op zoek naar een look a like bestemming van Cuba, omdat dit net even te ver weg of te prijzig is? Dan zit je op La Gomera helemaal perfect, want dit doet niet onder voor het Zuid-Amerikaanse Cuba maar dan iets dichter bij huis. En ben je bang dat er hier niet zoveel te beleven is? Geen zorgen, wij hebben precies voor je uitgezocht hoe je de ideale jungle experience kunt hebben op La Gomera. Riemen vast, hier komen onze tips.


Vinales bergen op Cuba

Wandelen in de jungle van La Gomera

Voor de mooiste wandelingen moet je wat ons betreft in het Nationaal Park Garajonay zijn. Dit sprookjesachtige bos stikt van de wilde dieren en door de veelvoorkomende nevel kan het hier op zonnige dagen tropische warm worden. De wandelingen in dit natuurpark zijn goed aangegeven met bewegwijzering en er is een bezoekerscentrum om de perfecte route te kiezen. Je vindt dit natuurpark op het hoogstgelegen deel van La Gomera, op een klein kwartiertje rijden vanuit Hermigua of Imada


Jungle van La Gomera

Kleurrijke huisjes in San Sebastian de la Gomera

Een typisch beeld van Cuba is natuurlijk het straatbeeld vol met gekleurde huisjes. Maar ook hiervoor hoef je helemaal niet uren te vliegen, deze schitterende gekleurde huisjes vind je namelijk ook op La Gomera. Om precies te zijn in San Sebastian De La Gomera, de hoofdstad van dit schitterende eiland. Deze stad stikt van de historische bezienswaardigheden zoals talloze musea, fresco’s en monumenten. De stad is tegen een berg gebouwd, dus je kunt je voorstellen van wat voor uitzichten je kunt genieten als je eenmaal helemaal boven bent.


Kleurrijke huisjes van Havana & Kleurrijke huisjes San Sebastian de la Gomera

Wat mag er niet ontbreken tijdens een tropische vakantie? Strand!

Tot slot is het beeld van een heerlijk strand natuurlijk wat het plaatje van Cuba compleet maakt. Ook hiervoor zit je op La Gomera goed, je vindt er bijvoorbeeld het heerlijke Valle Gran Rey en het strand bij Playa Santiago (what’s in a name ;-)). Valle Gran Rey ligt aan de westkust van het eiland en is een vallei die vanuit het centrum steil afloopt naar zee. Hier vind je verschillende strandjes die, zoals je je voor kunt stellen, wel een heel uniek uitzicht op het land hebben. Playa Santiago is een klein vissersdorp in het zuiden en is een stuk rustiger, dus ideaal om lekker bij te komen van een avontuurlijke tocht in de jungle.


Uitzicht over de zee vanuit La Gomera

Hebben wij met La Gomera een heerlijk alternatief geboden voor Cuba? Dan willen we je bij deze alvast een hele fijne vakantie wensen op dit heerlijke Canarische Eiland. Vergeet niet af en toe jezelf te knijpen, want het is echt mogelijk om binnen no-time op zó’n mooie bestemming te zijn!