JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Waarom op vakantie naar La Palma? » Prijsvrij Vakanties

Redenen waarom het charmante eiland La Palma een vakantie waard is!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 11-10-2021

Omdat we het vermoeden hebben dat je wel zin hebt in een vakantie op het charmante eiland La Palma beginnen we graag even met een kleine checklist: hou je van natuur, wandelen en een lekker klimaat? Drie keer ‘ja’ geantwoord? Gefeliciteerd, La Palma is de perfecte bestemming voor jouw eerstvolgende vakantie. Naast allerlei bezienswaardigheden vind je op dit rustige eiland van de Canarische Eilanden ook leuke uitstapjes en schitterend natuurschoon. Dit hebben wij in deze blog allemaal bij elkaar verzameld. Lees dus lekker verder en wie weet wandel jij binnenkort zelf door het vulkaanlandschap of het kilometerslange ravijn.


Los Tilos Viaduct

Reden 1: adembenemende natuur op La Palma

Het klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar als je eenmaal op La Palma geweest bent weet je het zeker: de natuur is hier werkelijk adembenemend! Niet alleen is het heel erg divers, het is er ook zó uniek dat het wel heel veel vakanties vergt om dit allemaal te kunnen zien. Een paar highlights op het gebied van natuur zijn het ravijn van Las Angustias (nabij El Paso), het natuurmonument Los Volcanes de Teneguía (in het zuiden van het eiland) en het natuurpark Cumbre Vieja (zuidelijk van Tazacorte).

Hoteltip: La Villa***


Los Volcanes de Teneguía

Reden 2: wandelvakantie op La Palma

Niet alleen de schitterende natuur maakt La Palma een perfecte bestemming voor een wandelvakantie, het feit dat je er ruim 1.000 kilometer aan goed aangegeven wandelpaden vindt helpt ook. Iets wat hierbij niet mag ontbreken is een wandeling door het vulkaangebied Caldera de Taburiente. Hier volg je bijvoorbeeld de PR LP 13 wandelroute die goed te doen is en zo’n anderhalf uur duurt. Mag het wat jou betreft wel wat langer duren? Dan kun je bijvoorbeeld van Santo Domingo naar Los Franceses wandelen, een pittige wandeling van zeventien kilometer.


Caldera de Taburiente

Reden 3: heerlijk klimaat voor activiteiten

Het klimaat op La Palma is ideaal voor allerlei activiteiten, omdat het er zelfs in de winter rond de twintig graden blijft. De zomers zijn ook goed te doen met maximumtemperaturen van zo’n achtentwintig graden. Hiermee biedt La Palma het perfecte klimaat voor activiteiten als duiken en snorkelen (bijvoorbeeld bij Fuencaliente, een e-bike tour door de laurierbossen (vlakbij Barlovento) of een schitterende mountainbiketocht vanuit bijvoorbeeld El Paso).


Vuurtoren van Fuencaliente

Hoteltip: Hacienda San Jorge***

Zijn de benen al wat onrustig geworden tijdens het lezen en staan ze te trappelen om lekker op avontuur te gaan? Dan is La Palma echt jouw vakantiebestemming. Van een wandelvakantie tot een actieve vakantie vol highlights en uitstapjes: La Palma biedt het allemaal!