Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Canarische Eilanden ×
    • La palma ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie La Palma? Last minute La Palma en all inclusive La Palma vind je op Prijsvrij.be. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in La Palma van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie La Palma te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je vakantie! La Palma behoort tot de Canarische Eilanden en is vanwege het ontbreken van massatoerisme wellicht wat minder bekend dan de andere eilanden.

Lees meer

Populaire vakanties La palma

La Palma - Groen en bergachtig eiland

Ontdek en beleef het prachtige vakantie eiland La Palma. Het natuurrijke vakantie eiland San Miguel de La Palma, of gewoon La Palma, is slechts 4500 km verwijderd van Nederland en lijkt wel een soort mini-continent met een enorme diversiteit aan landschappen. De naam La Palma komt deels voort uit de aanwezigheid van talrijke palmbomen, maar wordt ook zo genoemd doordat ruim 90.000 bewoners van het eiland Palmeros heten.

 

Je vindt hier haast geen strand, op enkele lavastrandjes na. La Palma is eigenlijk meer geschikt voor een natuur- of wandelvakantie. Het eiland is sinds 2002 beschermd door Unesco en is als biosfeerreservaat uitgeroepen. Hierdoor richt La Palma zich op kleinschalig ecotoerisme.

 

In het noord-oosten bevindt zich één van de laatste laurierbossen van Europa. Het zuiden van La Palma biedt een jong vulkanisch landschap, het groene noorden wordt gedomineerd door diepe kloven en kleine dorpjes. Centraal op het eiland La Palma rijzen de toppen van de enorme erosiekrater de Caldera de Taburiente tot een hoogte van meer dan 2400 meter. Wandelen is de beste manier om de spectaculaire natuur van La Palma te beleven. Met meer dan duizend kilometer aan gemarkeerde wandelpaden door een grote diversiteit aan landschappen raak je op La Palma nooit uitgekeken.Vergeet echter niet om de zuidkant te bezoeken waar de kolossale lavahellingen te bewonderen zijn.

 

De historische havenstad en hoofdstad van het eiland, Santa Cruz, is gelegen aan de voet van de vulkanische bergketen Caldera de Taburiente en is zeker het bezoeken waard. Hier kan je ook prima shoppen of lekker iets gaan eten en drinken. Loop door de stad en bewonder de authentieke huizen met houten balkons in typisch Canarische stijl.

 

Een aantal must do's op La Palma zijn o.a. een wandeling in het Nationale Park Caldera de Taburiente, een bezoek aan de bananenplantages aan de kust in de omgeving van Tazacorte, het historisch museum in Los Llanos de Aridane en een bezoek aan het natuurreservaat Los Tilos.