JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De mooiste stranden van Cuba » Prijsvrij Vakanties

De mooiste stranden van Cuba

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 06-10-2021

Ja, we zien die glimlach wel op jouw gezicht na het lezen van deze titel. Cuba: het land waar je dag en nacht kunt dansen, de locals supervriendelijk zijn, niemand haast heeft en het altijd lekker weer is. Maar ook, het land waar je een sprong terug in de tijd kunt maken en kunt genieten van indrukwekkende architectuur en de welbekende oldtimers. Klinkt goed? Het wordt nog beter! Cuba beschikt namelijk niet alleen over heel véél strand, je vindt er ook nog eens hele móóie stranden. Daarom nemen wij jou vandaag mee op vakantie naar het strand in Cuba, maar dan wel alleen echt de mooiste stranden van Cuba.

"Klein Varadero" oftewel Playa Ancon

Met meer dan driehonderd stranden was het moeilijk om een selectie te maken, maar met stip op nummer één staat toch wel Playa Ancon. Gelegen aan de relatief rustige zuidkust van Cuba is dit een soort ‘klein Varadero’. Sluit je ogen en stel je het mooist mogelijke strand voor. Vermenigvuldig dit nu met tien en je komt in de buurt van Playa Ancon. Er zijn niet veel accommodaties te vinden in dit plaatsje, maar het is uitermate geschikt voor een heerlijke dagtrip tijdens jouw strandvakantie in Cuba.


Playa Ancon & strand Varadero

Op eigen eilandje gelegen: Cayo Coco

Kies je voor een vakantie in het noorden van Cuba, dan is Cayo Coco een perfecte bestemming voor een heerlijke vakantie aan het strand in Cuba. Cayo Coco ligt op een klein eilandje dat grenst aan het grote eiland Cuba, maar is prima bereikbaar met de auto vanwege de brug die naar het eilandje loopt. Het strand van Cayo Coco is in één woord adembenemend. Alles wat je nodig hebt zijn je ogen om te genieten van al dit moois, maar voor de liefhebber is er ook nog een breed aanbod aan watersporten.


Cayo Coco, Cuba

Kom helemaal tot rust op Playa Jibacoa

Op een klein uurtje rijden van Havana vind je Playa Jibacoa, een heerlijk strand dat ondanks dat het vlakbij de hoofdstad ligt heerlijk rustig is gebleven. Ga hier vooral naartoe als je behoefte hebt aan rust, want dat staat centraal op dit heerlijke plekje. Er is een klein winkeltje waar je wat drankjes en snacks kunt kopen, en verder kun je genieten van het heerlijke strand. Hou je van snorkelen of duiken? Dan is de kans groot dat je vooral de onderwaterwereld van Playa Jibacoa ziet, de vele visjes die te zien zijn vervelen namelijk nooit!


We hebben zo’n vermoeden dat we de kans dat jouw eerstvolgende strandvakantie naar Cuba gaat hebben weten te vergroten. Door de kuststrook van bijna 6000 kilometer is Cuba het land bij uitstek voor een strandvakantie, dus oefen vast met jouw Salsa-moves en shine binnenkort op het strand van Cuba!