JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
F*ck de Liefde - Filmlocaties

F*ck de Liefde

Auteur: Bregje  Gepubliceerd op: 02-04-2021

De Nederlandse film F*ck de Liefde is opgenomen in het prachtige en (bijna) altijd zonnige Curaçao. In deze film reizen een aantal personages vanaf Nederland af naar Curaçao, andere personages wonen en werken op het eiland. Er komen diverse locaties in de film voorbij, wij laten je deze locaties zien en wie weet loop jij binnenkort ook op één van deze mooie plekken!

Jan Thiel Beach Curaçao

Het kan natuurlijk niet missen tijdens een film op Curaçao dat de meeste scenes zich aan het strand afspelen en dat is in F*ck de Liefde ook zeker zo. De scenes die zich aan het strand afspelen, zijn gefilmd op het mooie strand van de Jan Thiel Baai. Tijdens de film zie je de personages op het strand liggen en heerlijk zwemmen in de mooie azuurblauwe zee. Op Jan Thiel Beach vind je ook het populaire restaurant Zanzibar, waar diverse scenes zijn opgenomen. Van het uitgaan tijdens Happy Hour met je voeten in het zand én het restaurant waar personage Donna (Nicolette van Dam) werkzaam is.


Jan Thiel Beach

Chogogo Dive en Beach

De vriendinnen Lisa (Bo Maerten) en Kiki (Nienke Plas) verblijven tijdens hun vakantie op Curacao in Chogogo Dive en Beach Resort. Dit geliefde bungalow en appartementen complex is zeer populair en ook jij kan in dit prachtige resort, vlakbij de Jan Thiel Baai, verblijven!


Chogogo Dive en Beach Resort

Willemstad

Tijdens de film zie je diverse malen de hoofdstad van Curaçao voorbij komen als filmlocatie en dan vooral de bekende Pontjesburg, oftewel de Koningin Emmabrug. De pontjesbrug verbindt de 2 historische delen Otrabanda en Punda van Willemstad met elkaar. Het is één van de uniekste bezienswaardigheden van Curaçao en wordt door menig toerist op de foto gezet. De Pontjesbrug is zo uniek omdat het de enige drijvende houten draaibrug ter wereld is. De brug is gebouwd op drijvende pontos (vandaar de naam dus). Wanneer er een schip in of uit de haven wil varen, dan moet de Pontjesburg open. Wanneer je een harde bel hoort weet je dat de brug open gaat, je hebt dan nog 3 minuten om van de brug af te komen. Doe je dat niet dan moet je op de brug blijven, een leuke ervaring maar het kan soms wel lang duren.


Willemstad

Mundo Bizarro

Wanneer je leuk wil uitgaan dan kan dit heel goed in de wijk Pietermaai, gelegen in Willemstad. Pietermaai is een karakteristieke wijk die na jaren van verval weer langzaam hersteld wordt. Pietermaai is hip en trendy onder zowel de locals als de toeristen. Je vindt er gerenommeerde restaurants en hippe uitgaansgelegenheden waaronder Mundo Bizarro! In F*ck de Liefde zie je dat de drie vriendinnen regelmatig hun dansschoenen aandoen en op de dansvloer staan van Mundo Bizarro. Wil jij ook met de voetjes van de vloer in Mundo Bizarro? Dat kan maar hou er rekening mee dat de stoelen pas laat op de avond aan de kant geschoven worden, Mundo Bizarro is namelijk een restaurant en gaat in de late uurtjes over naar de salsa muziek om de heupen lekker los te schudden.

Shete Boka

Als we aan Curaçao denken dan denken we vaak aan een bounty island met heerlijk rustig water, dit kun je ook zeker vinden op Curaçao maar niet aan de westkust van het eiland, daar vind je het wilde en ruige Shete Boka. Jim (Thijs Römer) & Lisa (Bo Maerten) rijden tijdens hun scootertocht over het eiland naar Shete Boka National Park. Shete Boka betekend “zeven inhammen” en staat voor de 7 inhammen welke het National Park heeft. In de inhammen klappen de golven tegen de rotsen aan, dit geeft een magisch effect met het opspattende zeewater! Je kunt Shete Boka National Park elke dag bezoeken, hou er wel rekening mee dat je een kleine bijdragen moet betalen, omgerekend is dit ongeveer € 5,- per persoon.


Shete Boka

Kortom, wil jij een dag als één van de personages uit F*ck de Liefde door het leven? Dan kun je dit zeker doen op Curaçao. Alle filmlocaties zijn heel toegankelijk en je komt veel herkenbare plekken tegen welke je in de film voorbij ziet komen.