JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Bezienswaardigheden op Curaçao: Bon Bini na dushi Korsou

Curaçao: Bon Bini na dushi Korsou

Auteur: Sammy  Gepubliceerd op: 05-02-2021

Curaçao is voor vele reizigers een soort van thuiskomen, aangezien je er gewoon Belgiës kan spreken. De voertaal is Papiaments, maar met de Vlaamse taal kom je hier even ver. Curaçao is een geweldig eiland in het Caribisch gebied. Het eiland heeft prachtige stranden, koraalrotsen langs de kust en lekker weer. Vanwege het tropische klimaat is Curaçao het hele jaar door een ideale zonbestemming! Als je deze blog leest kom je achter de leukste bezienswaardigheden van het heerlijke Curaçao.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Willemstad:

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en is onderverdeeld in een aantal wijken zoals Punda en Otrobanda. De belangrijkste wijk is Punda, eigenlijk het centrum van Curaçao. In Punda kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken zoals de Handelskade, drijvende markt, Postmuseum, Telemuseum en het Waterfort. De wijk Otrobanda betekent letterlijk “aan de overkant”. Je kan deze wijk bereiken met de enige drijvende, houten draaibrug van de wereld, genaamd Emmabrug ook wel Pontjesbrug. De wijk is een mix van gezellige restaurantjes, leuke winkels en een geweldig hotel/museam Kura Hulanda.

Hoteltip: Acoya Curacao Resort is een fijn, kleinschalig resort in Willemstad.

Willemstad

Snorkelen & duiken Curaçao:

Een van de leukste activiteiten op Curaçao is natuurlijk snorkelen! Curaçao heeft ook veel goede snorkellocaties door het blauwe en heldere water. Populaire plekken om te snorkelen zijn Playa Porto Marie, Playa Lagun, Playa Jeremi en Blue Bay. Daarnaast kun je ook naar Klein Curaçao waar je zelfs zeeschildpadden kunt tegenkomen. Je kunt ook goed duiken op Curaçao waar je scheepswrakken, vliegtuigwrakken en veel koraalrif tegen komt. Op het eiland zijn voldoende duikscholen om je te begeleiden. Durf jij het aan? Pasa bon!

Snorkelen 

Mambo Beach boulevard:

Mambo Beach Boulevard is een perfecte combinatie van strand, shoppen, dineren en uitgaan! Op de boulevard zijn meerdere winkels te bezoeken van grote tot kleine winkels. Het prachtige strand Sea Aquarium Beach wordt veel bezocht en je kunt een drankje doen in een van de Beach clubs. Het is dus heerlijk om een shop- en zon dagje te combineren.

Mambo Beach Boulevard

Catamaran naar Klein Curaçao:

Een boottocht naar klein Curaçao kan tijdens je vakantie zeker niet ontbreken. Klein Curaçao is een onbewoond eiland waar je met een dagtocht naar toe kunt gaan. Het eiland wordt vaak met een catamaran bezocht. Lekker genieten op het dek! Je kunt er heerlijk duiken, snorkelen en genieten op het prachtige witte zandstrand en het adembenemende uitzicht. Op het eiland staat alleen een oude vuurtoren om te bezoeken, maar zeker de moeite waard!

Klein Curaçao

Zoutpannen van Jan Kock:

Vroeger waren de zoutpannen een economisch belangrijke reden van België om Curaçao te koloniseren. Bij de zoutpannen werd er zout water ingedroogd, waardoor er later alleen zout ontstond. Tegenwoordig is het een leefgebied van de flamingo’s. Als je de zoutpannen bezoekt is de kans redelijk groot dat je de flamingo’s kunt spotten. Hoe gaaf  is het om die te zien?


Jan Kock

Tip: huur een auto. Als je het eiland wilt verkennen is een huurauto ideaal. Bezienswaardigheden en stranden zijn vaak alleen met de auto te bereiken.

Stranden Curaçao

De belangrijkste reden om Curaçao te bezoeken is voor de meeste mensen de stranden. De stranden zijn vooral aan de zuidkant van het eiland te vinden.

Jan Thiel:

De Jan Thiel baai is een van de weinige stranden die op korte loopafstand van resorts gelegen is, zoals Livingstone Jan Thiel. Veel andere stranden moeten met de auto bezocht worden. Het strand van Jan Thiel is een druk bezochte hotspots, vooral om de prachtige zonsondergang. Wanneer je honger hebt, kun je heerlijk eten in het bekende strandrestaurant Zanzibar met live muziek! Bon apetit.

Jan Thiel

Playa Porto Marie:

Playa Porto Marie is een populair zandstrand door de perfecte duik- en snorkelmogelijkheden. Bij het strand kun je de benodigdheden natuurlijk huren! Dit strand wordt gezien als een van de beste duiklocaties van Curaçao, omdat de aanleg van kunstmatig rif een mooi beeld geeft. Het is een prachtig strand met wit zand en helder water. Je kunt gebruik maken van de strandbedjes en heerlijk eten bij de beachbar.

Playa Porto Marie

Blue Bay:

Blue Bay is een resort met appartementen, villa’s en een privé strand. Je moet wel betalen voordat je het strand mag bezoeken! Het strand heeft veel palmbomen, kidsclub, een zwembad, restaurant, snackbar, beachshop en een duikshop. Voor ieder wat wils.

Blue Bay

Grote Knip:

Als je naar Curaçao gaat, moet je het strand de Grote Knip bezocht hebben! De Grote knip is zeer populair bij de lokale bevolking en is het mooiste strand van Curaçao! Het prachtige felblauwe water en het witte zandstrand zorgen voor een betoverende dag. Je kan van een klif de zee in duiken en snorkelen dichtbij het strand, hoe vet?! Je kunt het strand gewoon vrij bezoeken om heerlijk te zonnen of om prachtige foto’s te maken.

Hoteltip: Rancho El Sobrino Resort een prachtig hotel gelegen in Westpunt.


Grote Knip 

Natuurlijk zijn er nog veel meer stranden op Curaçao, maar dit zijn de mooiste en bekendste! Krijg jij nu ook super veel zin om naar Curaçao te gaan? Dat kunnen wij zeker begrijpen! Het lekkere weer, de prachtige stranden en het heerlijke water. Voor meer hoteltips bekijk ons uitgebreide aanbod! Ayo!