JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Top 4 stranden van Cyprus » Prijsvrij Vakanties

Top 4 stranden van Cyprus

Auteur: Trix   Gepubliceerd op: 11-08-2021

Met de vraag “wat zijn de mooiste stranden van Cyprus?” gingen wij op pad naar dit heerlijk eiland; wat was het afzien (not!). Na een rondreis langs de kust van het eiland is het eigenlijk niet te doen om in één blog de mooiste stranden van Cyprus op te noemen - het zijn er zóveel – maar toch hebben we een top 4 weten te maken met daarin alleen maar de héél uitzonderlijke stranden. Dus zet die zonnebril maar vast op en lees mee, want de kans is groot dat je morgen al in het vliegtuig zit naar deze heerlijke vakantiebestemming.

Alleen op de wereld in Akamas

Dacht je dat je voor water zo blauw dat het wel een zwembad lijkt naar het Caribisch gebied af moest reizen? Na het bezoeken van Blue Lagoon in de westelijke regio Paphos weet je wel beter! Omdat het water hier zo ondiep is moet je écht een paar keer met je ogen knipperen om te beseffen dat het klopt wat je ziet: zulk blauw water heb je niet eerder gezien. Een ander voordeel van dit ondiepe water: de temperatuur van het zeewater kan wel dertig graden worden!

Hoteltip: Louis Phaethon Beach****


Blue Lagoon bij Akamas

Het paradijsje Nissi Beach

Helemaal aan de andere kant van Cyprus – aan de zuidoostkust – ligt Nissi Beach: een 500 meter lang zandstrand met een op en top vakantiesfeer. Je kijkt uit op het kleine eilandje voor de kust (Nissi betekent eiland) waar je door het ondiepe water naartoe kunt lopen. Nissi Beach ligt op een kleine 6 km van Ayia Napa en is een perfect uitstapje wanneer je in deze gezellige stad verblijft.

Hoteltip: Nissi Beach****


Nissi Beach op Cyprus

Golden Beach: de naam zegt genoeg

En daar is geen woord aan gelogen, want jeetje wat is dit strand mooi! Het ligt in het meest noordwestelijke puntje van Cyprus op het schiereilandje Karpaz en dankt zijn naam aan het goudgekleurde zandstrand. Golden Beach is een supermooie bestemming voor een toffe dagtrip vanuit Larnaca bijvoorbeeld.


Golden Beach op schiereiland Karpaz

Uniek uitzicht vanaf Pissouri Beach

Niet alleen is het strand van Pissouri Beach heerlijk, ook het uitzicht mag er zijn! Je kijkt namelijk zó op het schitterende binnenland, dat zich kenmerkt door bergen en andere prachtige natuur. Zo kun je bijvoorbeeld een prachtige hike maken in Cape Aspro en daarna een heerlijk verfrissende duik in de zee bij Pissouri Beach. Hier rij je vanuit Limassol in een klein half uurtje naartoe.

Hoteltip: Hylatio Tourist Village***


Uitzicht op Pissouri Beach

Ja het is zover, je mag eindelijk je valies pakken en naar het vliegveld racen om zélf deze heerlijke stranden te gaan verkennen. Kom jij nou een strand tegen dat wij ook écht moeten zien? Dan zit er voor jou niets anders op dan deze aan ons door te geven, en voor ons om weer af te reizen naar Cyprus, wat een zwaar leven…