Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1970
 • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
  • Cyprus ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Cyprus is een opkomende vakantiebestemming. Dit eiland in de Middellandse Zee kent drie belangrijke regio's, Paphos en Larnaca liggen in het zuidelijke deel oftwel de Republiek Cyprus. Noord-Cyprus is het Turkse deel van het eiland. Er zijn heerlijke stranden aanwezig op dit eiland, maar ook authentieke steden en dorpjes en verschillende bezienswaardigheden. Paphos is misschien wel de bekendste stad. Deze staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook de hoofdstad Nicosia is een bezoekje waard. Dwaal door de vele straatjes en geniet van het heerlijke eten. De natuur vind je in het Trodosgebergte. Vanuit Nederland is het ongeveer 4 uur vliegen naar Cyprus. Ook gemakkelijk dat je hier gewoon met euro's kunt betalen. 

Lees meer

Populaire vakanties Cyprus

Cyprus - Vakantie voor zonaanbidders

Op Cyprus schijnt de zon het hele jaar door. Dit geboorte-eiland van godin Aphrodite is een ideale vakantiebestemming voor een ontspannen strandvakantie. Voel je meer voor een actieve vakantie? Naast zeilen, duiken en andere watersporten kun je op Cyprus ook fantastisch golfen, een wandeltocht maken in het bergachtige landschap of het eiland verkennen op de mountainbike of per terreinwagen.

Wat is er te doen op Cyprus? 

Geografisch gezien hoort het eiland bij Azië maar in cultureel opzicht wordt het meestal bij Europa gerekend. In Cyprus vind je sporen van diverse beschavingen die in de lange geschiedenis van het eiland een rol hebben gespeeld. In badplaats Limassol vind je prachtige zandstranden, gezellige winkeltjes en restaurants. Combineer je strandvakantie met cultuur want deze badplaats is een ideaal startpunt voor allerlei excursies en dagtochten omdat het precies tussen de twee Grieks-Romeinse opgravingen van Kourion en Amathus ligt. De moderne, dynamische hoofdstad Nicosia (of Lefkosia) mag je niet missen tijdens je verblijf op Cyprus. De oude binnenstad is met zijn wirwar aan straatjes en historische gebouwen een attractie op zich. Uitgaan tot in de vroege uurtjes doe je in kustplaats Ayia Napa (Agia Napa).

Het weer op Cyprus

Er heerst een Mediterraan klimaat wat inhoudt dat er milde winters zijn en de zomers droog en warm zijn. Temperaturen zullen in de zomer niet snel onder de 22 graden uitkomen. In juli, augustus en september zijn temperaturen van boven de 30 graden heel normaal. De meeste kans op neerslag heb je in december, januari en februari. In de zomerperiode is de kans op regen nihil. 

Veelgestelde vragen over Cyprus:

Welke taal wordt er op Cyprus gesproken?

Omdat Cyprus tot zowel Griekenland als Turkije behoort worden hier ook deze 2 talen officieel gesproken.

Kan ik met de euro betalen op Cyprus?

Ja. Sinds 2004 is Cyprus officieel lid van de Europese Unie. Tot 2008 hadden zij nog hun eigen munteenheid. Nu kun je dus gemakkelijk met de Euro betalen.

Welke luchthavens zijn er op Cyprus?

 • Larnaca (LCA)
 • Paphos (PFO)
 • Ercan (ECN)

Is Cyprus veilig?

Ja. Cyprus is een veilig eiland waar je zonder twijfel een geweldige vakantie zult beleven. Het reisadvies is dan ook positief. Er zijn op het gehele eiland geen bijzondere veiligheidsrisico's. 

Waar verblijven op Cyprus?

De bekendste plaatsen om in te verblijven op Cyprus zijn:

 • Paphos
 • Ayia Napa
 • Limassol
 • Larnaca
 • Protaras


Al deze badplaatsen liggen direct aan het strand en beschikken over leuke faciliteiten.