Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Hessen ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De streek Hessen biedt een ideale combinatie aan van bruisende steden en ongerepte natuur. Zo vind je hier meerdere natuurparken waarvan enkele op de werelderfgoedlijst van UNESCO zijn geplaatst en meer dan een derde van het grondgebied Hessen is natuurlandschap! Verder zijn er vele kuuroorden waar je heerlijk tot rust kunt komen of je zoekt een bruisende stad op. Hessen is een deelstaat in het midden van Duitsland en de grootste stad in deze regio is Frankfurt am Main. Doordat de deelstaat niet al te ver bij België vandaan ligt, is het een populaire vakantiebestemming bij Belgen. Ook vind je hier nog de typische vakwerkhuisjes in de authentieke kleine dorpjes!

 

Lees meer

Populaire vakanties Hessen

Wat te doen tijdens je vakantie in Hessen

Je kunt hier genieten van de mooie natuurparken zoals bijvoorbeeld Nationaal Park Kellerwald-Edersee. Het grootste gedeelte van dit park bestaat uit beukenbos en je vindt er meer dan 150 km aan wandelroutes en volop fietspaden.

Verder mag een bezoek aan een kuuroord ook niet ontbreken. Deze zijn te vinden in hypermoderne gebouwen met de nieuwste snufjes, maar ook in oude barokke kastelen met de grandeur van vervlogen tijden. Bij Bad Wildungen vind je het grootste kuuroord van Europa.

Ook is de deelstaat Hessen bekend om zijn sprookjes, de gebroeders Grimm kwamen hier namelijk vandaan. Als eerbetoon is “Grimm Welt” opgericht waar je je in de sprookjeswereld bevindt.

Voor de meer technische liefhebber is er in Darmstadt een ruimtevaartinstituut, maar ook eeuwenoude kastelen zijn de moeite van een bezoek meer dan waard!

Een dagje naar Frankfurt am Main mag ook zeker niet ontbreken, de skyline met zijn vele wolkenkrabbers is zeer mooi om te zien, de hoogste wolkenkrabber meet 259 meter. Naast dat Frankfurt het financiële centrum is van Duitsland, is de stad ook bekend om de Frankfurter worsten. Op bijna iedere hoek van de straat is wel een kraampje te vinden!


Een wandelvakantie, zonvakantie of een vakantie vol cultuur: in Hessen kan het allemaal! Je hoeft je in deze regio geen seconde te vervelen. Bekijk snel het aanbod op onze website en kies het hotel dat bij jouw vakantiewensen past.