Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Egypte ×
    • Luxor ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ben je op zoek naar oude cultuur, bijzondere tempels en Egyptische hiërogliefen? Dan is een stedentrip of een wat langere vakantie naar de tempelstad Luxor zeker aan te raden. Luxor is lange tijd de hoofdstad van Egypte geweest en heette toen Thebe. Voor interessante historische bezienswaardigheden mag een bezoek aan het Luxor Museum en het mummificatiemuseum niet ontbreken. Al kun je ook gewoon door de straten van Luxor wandelen voor een écht museumgevoel! Geef je ogen de kost als je voorbij het grote tempelcomplex van Karnak of de Tempel van Luxor loopt. Is je interesse gewekt? Boek dan snel jouw volgende stedentrip naar Luxor en bekijk het Dal der Koningen, de absolute nummer 1 van de stad, met je eigen ogen!

Lees meer

Populaire vakanties Luxor

Vakantie Luxor: net een openluchtmuseum!

Luxor kun je opdelen in twee gedeeltes: de westelijke oever en de oostelijke oever met in het midden rivier de Nijl. Tip: neem het veerpondje naar de overkant dit kost 1 Egyptische dollar (ongeveer € 0,10). Het gezellige centrum van de stad vind je in het oosten, waar ook de meeste restaurants en hotels gevestigd zijn. Door alle interessante bezienswaardigheden voelt Luxor soms net als een openluchtmuseum.

De mooiste bezienswaardigheden in Luxor

In 1922 werd Egypte wereldnieuws met de vondst van het ongeschonden graf van Toetanchamon. Toetanchamon lag daar samen met andere farao`s begraven in het Dal der Koningen. De graftombes zijn allemaal versierd met prachtige muurschilderingen en hiërogliefen. Hoewel veel vondsten in het Egyptisch Museum in Caïro liggen, vind je er ook een hoop in het Luxor Museum. In dit museum vind je onder andere het rode beeld van Amenhotep III en verschillende vondsten uit het graf van Toetanchamon. Is je interesse in mummies nu echt gewekt? Dan mag een bezoek aan het mummificatiemuseum echt niet ontbreken tijdens je vakantie in Luxor. Wat eigenlijk onderdeel uitmaakt van het Dal der Koningen is de Tempel van Hatsjepsoet. Alleen zit deze tempel aan de andere kant van de berg. Tegen de rotswand van dit machtige gebergte is deze drie verdiepingen tellende dodentempel gebouwd. Leuk feitje: Hatsjepsoet was een van de weinige vrouwelijke farao’s.

Een andere prachtige bezienswaardigheid zijn de twee Kolossen van Memnon. Deze twee gigantische standbeelden van zo’n 19 meter hoog staan voor de inmiddels vergaande graftempel van Amenhotep III. Wat nog niet vergaan is: de Tempels van Karnak, de grootste zuilenhal ter wereld en tegelijkertijd het grootste tempelcomplex van Egypte. In de zuilenhal van Karnak vind je niet minder dan 134 zuilen van elk 24 meter hoog en 10 meter breed. Als dat geen indruk maakt!

Luxor maar dan anders

Naast alle ‘oude’ bezienswaardigheden zoals tempels, graftombes, musea en mummies kun je in Luxor ook andere activiteiten ondernemen. Tip: begin de dag in de vroege ochtend met een prachtige ballonvaart boven de oude tempelstad. Het uitzicht is met geen pen te beschrijven. Een andere leuke activiteit die je kunt doen is een boottocht over de Nijl onder begeleiding van traditionele Egyptische muziek. Afhankelijk van de tijd waarop je gaat, kun je ook dineren op de boot.

Weer en beste reistijd naar Luxor

Voor de meeste mensen is de periode van november tot en met maart de beste tijd om te reizen, met temperaturen van rond de 25 graden. In de zomer is het behoorlijk warm in Egypte met temperaturen van rond de 40 graden. Maar echte zonaanbidders zullen deze temperaturen zeker waarderen.

Enthousiast geworden? Bekijk dan snel onze mooie hotels en resorts in Luxor voor jouw vakantie. Vlieg mee naar het land van de farao's en ontdek de prachtige stad Luxor!