JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Tips voor Hurghada! De leukste dingen om te doen

Tips voor Hurghada! De leukste uitstapjes en dingen om te doen

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 19-07-2021

Een vakantie in Egypte staat garant voor dagen vol zonneschijn en lekker bijkomen op één van de heerlijke accommodaties te er te vinden zijn. Je kunt er eindeloos genieten van de onderwaterwereld met een snorkel- of duiktocht, de woestijn intrekken voor een waanzinnige tour of eindelijk die stapel boeken lezen die je het afgelopen jaar verzameld hebt. Maar wil je ook wel eens wat anders tijdens jouw vakantie in Hurghada? Dan hebben wij voor jou drie tips voor een veelzijdige vakantiedag die je niet snel zal vergeten!

Tip 1: chillen op Paradise Beach

Waarschijnlijk hoeven we na de woorden “chillen” en “Paradise Beach” niets meer te zeggen en ben je al op weg naar zolder om je koffers te pakken. Maar wacht, het is namelijk nóg mooier dan de naam doet vermoeden. Paradise Beach ligt op Giftun Island, net voor de kust van Hurghada. Omdat het een beschermde status heeft blijft het eiland intact, en is het écht net alsof je in het paradijs bent aangekomen. Het strand is zo wit dat het zeer doet aan je ogen, de prachtige koraalriffen langs de kustlijn maken dat je niet weet of je nu boven- of onder water moet kijken en het barretje beschikt over zoveel lekkere drankjes dat je niet weet welke je moet kiezen. Kortom: het leven op Paradise Beach is zwaar ;-)


Paradise Beach op Giftun Island

Tip 2: duik in de lokale keuken

Van chillen op een eiland naar superlekker eten, dit is waar de vakantie allemaal om draait toch?! We hebben een groot aanbod aan all inclusive resorts waar ze de lekkerste gerechten klaarmaken, maar het is ook echt een leuk uitstapje om lekker uit eten te gaan in Hurghada. Een paar aanraders om te kiezen van het menu zijn mezze (allemaal kleine lokale smeerseltjes en brood), batingan (gevulde aubergine met gehakt) en natuurlijk kofta (kleine gehaktballetjes). Na het eten krijg je meestal nog een lekker schaaltje met fruit en zoetigheden, dus zorg dat je hier een plekje voor vrij houdt.

Typisch Egyptische Mezze

Tip 3: go clubbing

Na lekker gechild te hebben en je door de locals culinair hebt laten verwennen is het tijd om het nachtleven van Hurghada onveilig te gaan maken. Als je in Sakalla en de buurt van de haven blijft hoef je niet lang te zoeken voor een paar toffe nachtclubs. Een paar highlights op dit gebied zijn Papa’s Beach Club en Elements Club & Lounge. Wil je ook in het buitenland een vertrouwde Heineken kunnen drinken? Ga dan naar Papa’s Bar, deze bar heeft een Nederlandse eigenaar waar je met een beetje geluk ook nog een liedje kunt zingen tijdens karaoke night.


Haven van Hurghada

Vervelen staat niet het woordenboek van Hurghada, dus waar je ook voor kiest tijdens jouw vakantie: je gaat het er heerlijk hebben! Wij hebben onze tips vooral gebaseerd op een dag zonder kinderen, maar ook voor het hele gezin is Hurghada de perfecte vakantiebestemming. Ma’is salaama.