JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wat te doen in tijdens een vakantie in Sharm el Sheikh?

Wat te doen tijdens een vakantie in Sharm el Sheikh? Bezienswaardigheden en meer..

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 19-07-2021

Het was weer tijd voor vakantie en dit keer trokken wij erop uit richting het magische Egypte. Het land dat bekend staat om zijn schitterende natuur, levendige steden en natuurlijk heerlijke klimaat. Dat dit ingrediënten zijn voor een ideale vakantie kun je je wel voorstellen, maar als je Sharm el Sheikh kiest als jouw volgende vakantiebestemming kun je je opmaken voor nog veel meer moois! We hebben voor jou de leukste bezienswaardigheden en uitstapjes verzameld, waarin alle facetten van een geslaagde vakantie maximaal aan bod komen. Klaar voor de actie?

Actie in de woestijn

Met de Sinaï woestijn op steenworp afstand kun je het niet laten gebeuren deze schitterende woestijn niet te bezoeken. Deze woestijn beschikt uiteraard over enorme zandvlaktes, maar kenmerkt zich ook door de bergachtige natuur. En wat betekent hoogteverschil voor de echte adrenaline liefhebbers? Juist, actie! Een leuk uitstapje is bijvoorbeeld met een quad over deze heuvels scheuren, of een tour met een Jeep boeken en op die manier de woestijn onveilig maken.


Sinaï woestijn

Nationaal park Ras Mohammed

In het meest zuidelijke puntje van het schiereiland Sinaï vind je het nationaal park Ras Mohammed, een echte highlight voor jouw vakantie in Sharm el Sheikh. Na een kleine veertig minuten rijden bevind je je al midden in de schitterende natuur van Egypte. Het koraalrif biedt genoeg te zien om uren tussendoor te snorkelen, maar ook boven water is er genoeg moois te zien. Met een beetje geluk spot je er zelfs dolfijnen! Je vindt er ook mangroven het heerlijke zandstrandje Hidden Beach.


Koraalrif Ras Mohammed

Ga voor de volle Midden-Oosten experience en bezoek een souk

Bezoek een souk en je weet niet wat je meemaakt. Dit is een bazaar waar je oneindig veel kraampjes en winkeltjes vindt met de meest waanzinnige lokale producten. Het kan er wat druk en chaotisch zijn, dus stel je hierop in en laat je overdonderen door de typisch Egyptische sfeer. De souk is al een bezienswaardigheid an sich, maar de spullen die je er kunt kopen zijn minstens net zo indrukwekkend. Scoor jouw Arabische souvenir en je geniet ook thuis nog lang na van jouw te gekke vakantie in Sharm el Sheikh.


Kraampje bij een souk in Sharm El Sheikh


Is het mogelijk om na het lezen van deze heerlijke tips en highlights in Sharm el Sheikh nóg meer zin in vakantie te krijgen? Na het bekijken van onze super comfortabele accommodaties denken wij van wel. Wacht dus niet langer en boek vandaag nog jouw vakantie naar Sharm en Sheikh, en laats ons vooral weten als we bezienswaardigheden of uitstapjes gemist hebben.