Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Egypte ×
    • Rode zee ×
    • Sharm el sheikh ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Sharm el sheikh

Op zoek naar een goedkope vakantie Sharm el Sheikh? Last minute Sharm el Sheikh en all inclusive Sharm el Sheikh vind je op Prijsvrij.be. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Sharm el Sheikh van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Sharm el Sheikh te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je vakantie! Sharm el Sheikh is een zonnige badplaats in Egypte en is gelegen aan de Rode Zee.

Lees meer

Populaire vakanties Sharm el sheikh

Sharm el Sheikh - Duikers hotspot aan de Rode Zee

Sharm el Sheikh, één van de meest toegankelijke en ontwikkelde toeristische bestemmingen op het schiereiland van de Sinaï. De internationale luchthaven is gelegen op slechts 10 kilometer afstand. De transfer naar je hotel is dan ook erg kort. Sharm el Sheikh bestaat uit een aantal baaien en is volledig omringd door bergen en zee. De plaats is opgedeeld in verschillende wijken, toeristen bevinden zich vooral in Na'ama Bay. Alles is hier aanwezig: zon, zee, strand, heerlijk eten, uitgaan en shoppen. Wil je graag het oude centrum ontdekken, ga dan naar Habada waar je lekker door de straatjes kunt slenteren. De meeste toeristen komen hier echter toch wel voor het het geweldige week en het snorkelen of duiken bij de koraalriffen van de Rode Zee.

Duiken

In de omgeving van Sharm el Sheikh vind je oneindig veel mooie riffen waar je als duikliefhebber van kunt genieten. Het wordt ook wel het Mekka van de duiksport genoemd. Ga bijvoorbeeld naar Umm Qamar, hier vind je vele grotten en holen met mooie vissen en kleurijk koraal. In Umm Usk vindt je veel soorten vissen, bijvoorbeeld papagaaivissen, lipvissen, keizervissen, snapper, fuseliers en mooie grote tandbaarsen. Daarnaast zijn er regelmatig dolfijnen te vinden in deze lagoon. Of ontdek het wrak van de Dunraven, een stoomschip uit het begin van de eerste eeuw. Als je niet bang bent ga je naar Careless Reef, hier vindt je murenen, haaien, baars, tonijn en barracudas.

Stranden

Het Na'ama Bay-strand is een heerlijk zandstrand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af, waardoor het geschikt is voor families met kinderen. Het strand ligt centraal in de toeristenwijk Na'ama Bay. Achter het gehele strand is een levendige promenade. In het water zijn enkele loopbruggen.

 

Het Reef Beach bestaat ook uit zand. De zeebodem is tevens bedekt met koraal en rotsplateau(s) en is direct diep. Het strand ligt ter hoogte van hotel Sol y Mar Sharming Inn in de wijk Ras Om el Sid, aan een baaitje, tegen een rotshelling. Het strand is te bereiken via treden. Wel wordt hier aangeraden om strandschoenen te dragen.

 

Het Ras Om el Sid-strand is een grofzandstrand. De zeebodem is tevens bedekt met kiezels en koraal en loopt geleidelijk af en is direct diep. Het strand ligt ter hoogte van de wijk Ras Om el Sid. Op een gedeelte van het strand zijn palmen. Het strand bestaat uit diverse baaien en ligt voornamelijk op rotshellingen, hierdoor zijn er veel niveauverschillen die deels worden overbrugd door treden en hellende paden.