JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Winkels & restaurants in Disneyland Parijs » Prijsvrij.be

Winkels & restaurants in Disneyland Parijs

Auteur: Jana  Gepubliceerd op: 22-05-2021

Tijdens een bezoek aan Disneyland Parijs, moet je natuurlijk wel die leuke Mickey oortjes of Pinokkio knuffel scoren. In het park zijn de winkels niet zomaar winkels, ze creëren een echte beleving. Let op de details en kijk een keer naar boven of loop eens helemaal door naar achteren, je weet maar nooit wat je tegen kan komen…

Daarnaast is het belangrijk om te weten waar je lekker, maar vooral gezellig met het gezin kunt gaan eten. Ik heb een lijstje voor je gemaakt met de leukste winkels & restaurants in Disneyland Parijs.

Winkels in Disneyland Parijs 

Er zijn een paar winkels die echt de moeite waard zijn om even binnen te lopen en rond te kijken. Ook de kids zullen hun ogen uitkijken en genieten van alles wat ze zien.

De hoofdstraat heeft veel winkels met onder andere een kledingwinkel, souvenirwinkel en een snoepwinkel. Hier vind je ook Harrington’s met beeldjes en sieraden, zoals kroontjes en armbanden. In deze winkel maken ze van handgemaakte glazen Disney spullen. Je kunt live bewonderen hoe ze vanachter hun werktafel de mooiste figuren van glas maken. Het is erg leuk om te zien hoe dit wordt gemaakt.

De Disney Store is een prachtig gebouw direct bij de ingang en is van binnen ook fantastisch. Hier kun je van alles vinden, zoals knuffels, kleding, mokken, sleutelhangers en ga zo maar door. Het is een geweldige winkel om even doorheen te lopen. Deze winkel is tot laat in de avond open en hierdoor kun je je aankopen aan het einde van je bezoek doen, zodat je niet de hele dag met de nieuwe knuffel van je kind hoeft rond te lopen.

Ben jij fan van Star Wars, heb jij altijd al Sneeuwwitje willen zijn of wil jij graag Buzz Lightyear knuffel? Er zijn verschillende themawinkels waar je veel verschillende soorten spullen kunt kopen van een specifieke film. Deze winkels liggen bij de bijbehorende attracties. In Disneyland Park vind je een Star Wars, Prinsessen, Pirates Of The Caribbean en Toy Story winkel.

Daarnaast zijn er nog leuke winkels te vinden achter het kasteel bij de carrousel. Hier vind je een winkel van Sneeuwwitje met water en een brug midden door de winkel en een winkel waar een bonenstaak dwars door het dak heen gaat! Verder zijn er nog leuke winkels in The Village die vaak tot 00:00 uur geopend zijn, zoals de grootste knuffelwinkel, een legowinkel en een kledingwinkel. Verblijf je in een van de Disney hotels? Dan kun je alle aankopen gratis laten bezorgen op jouw kamer. Handig hè!

The Hulk

Eten & drinken in Disneyland Parijs

Overal staan kraampjes met ijsjes, snoep, crêpes en drinken, maar waar kun je nu goed dineren of lunchen? Ik zal je een aantal restaurantjes aanraden in verschillende parken die zeker de moeite waard zijn met lekker eten en een geweldige beleving.

Earl of Sandwich in The Village €

Tijdens een bezoek aan Disneyland Parijs moet je de sandwiches hebben geprobeerd in de Earls Club. Het gaat hier niet om het gebouw of de beleving, maar echt om het eten. Ze hebben een uitgebreide menukaart met allemaal verschillende warme sandwiches, pizza’s, salades of soep. Je kan hier terecht voor lunch en diner.

Casey’s Corner in Disneyland Park €

De parade in de mainstreet gaat bijna beginnen, toch nog even iets te snacken? Bij Casey’s Corner in de mainstreet verkopen ze lekkere hotdogs en frietjes. De hotdogs zijn erg groot en je hebt keuze uit verschillende soorten. Er is hier een buitenterras en vanaf het terras kun je zo naar de parade kijken. Tip: neem de hotdog met uitjes en cheddar.

Cowboy Cookout Barbecue in Disneyland Park €€

Howdy! Een van mijn favoriete restaurants in het Disneyland Park. Dit restaurant is helemaal in stijl van de cowboys en het eten wordt ook geserveerd in bakjes van die tijd. De uitstraling van het restaurant is geweldig en het eten is hier prima. Ze hebben bijvoorbeeld frietjes, kip, spareribs, ijsjes en sla. Tip: de spareribs zijn heerlijk!

Captain Jack’s in Disneyland Park €€€

Dit restaurant heeft prima eten, maar het gaat hier vooral om de beleving. Captain Jack’s bevindt zich namelijk midden in de attractie van Pirates Of The Caribbean! Het heeft een geweldige sfeer met lichtgevende kindercocktails en vriendelijk personeel. Een reservering is bij dit restaurant wel belangrijk.

Walt’s in Disneyland Park €€€

Dit restaurant is een eerbetoon aan het werk van Walt Disney zelf. Het heeft een Victoriaanse stijl waar lekkere Amerikaanse gerechten worden gereserveerd. Ook hier is reserveren wel aan te raden.

Restaurant en Coulisse in Walt Disney Studios Park €

Ben jij net zo gek op kipnuggets als ik? Dan heb je geluk! Hier vind je de lekkerste kipnuggets van het hele park. Het is een overdekt restaurant met een leuke uitstraling en genoeg zitplekken. Het eten is hier lekker & simpel met onder andere friet, kipnuggets en hamburgers. Voor een makkelijke hap is dit restaurant ideaal en er zijn ook kinderstoelen aanwezig.

Bistrot Chez Rémy in Walt Disney Studios Park €€€

Ben jij ook zo’n fan van kleine chef Rémy? Voor bezoekers die de Franse sfeer en beleving willen meemaken is dit restaurant geweldig. De uitstraling, het interieur, het personeel en het eten is allemaal in de stijl van de film Ratatouille en is echt fantastisch. De kids zullen dit geweldig vinden en voelen zich voor even kleine chef Rémy. Een reservering is bij dit restaurant wel belangrijk.

Verder zijn er ook wat bekender restaurants in The Village, zoals Five Guys, Starbucks, McDonald's en Vapiano.

Restaurant in Walt Disney Park

Ga jij voor een lekkere hotdog of een uitgebreid diner bij Captain Jack’s? En voor welke knuffel ga jij? Je kan hier gelukkig nog even over nadenken, maar wacht niet te lang! Nog geen hotel geboekt? Bekijk dan ons aanbod en wie weet sta jij binnenkort oog in oog met Mickey Mouse!