Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Chalkidiki ×
    • Kallithea ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Kallithea

Geen zin om je zonvakantie alleen maar op het strand door te brengen? Dan is een vakantie naar Kallithea precies waar jij naar op zoek bent! Kallithea ligt op het schiereiland Kassandra van Chalkidiki. Wie van een bruisend nachtleven, winkelen en lekker eten houdt, zit in deze Griekse badplaats helemaal op z’n plek. Ga lekker uit eten met uitzicht over zee, dans tot in de vroege uurtjes in een van de nachtclubs en geniet de volgende dag van je welverdiende rust op het strand. Het heldere water roept gewoon om een verfrissende duik in te nemen. Ook zijn er in Kallithea culturele bezienswaardigheden, zoals de ruïnes van Ammos Zeus en de Sant Paul's Byzantine Tower. Kortom: een vakantie in Kallithea is beleven!

Lees meer

Populaire vakanties Kallithea

Hierom ga je naar Kallithea op vakantie

Badplaats Kallithea ligt op het schiereiland Chalkidiki en is in de zomer een populaire strandbestemming voor jonge Grieken die uit Thessaloniki komen. Waarom dat is? In de eerste plaats vanwege het heerlijke strand. Het zandstrand is langgerekt en het water van de oceaan bizar helder en blauw. Maar in Kallithea is ook het grootste winkelcentrum van Chalkidiki te vinden. Hier kun je prima terecht als je graag kleding, sieraden of schoenen shopt.

Langs het strand en in het centrum van de stad zijn talloze restaurants, cafés en pubs te vinden. Vooral visgerechten zijn goed vertegenwoordigd op de menukaarten. Goed uit eten gaan tijdens je vakantie in Kallithea is zeker geen probleem!

In de stad zelf zijn verschillende luxehotels en resorts te vinden, maar ook wat goedkopere accommodaties. Voor iedereen is er wel een geschikte plek te vinden! En wil je een keer wat anders doen? Rondom de stad zijn veel eeuwenoude ruïnes te bewonderen en andere gezellige dorpjes te bezoeken.

Uitgaan in Kallithea

Op ongeveer 1,5 kilometer afstand van Kallithea ligt een strip met verschillende nachtclubs. Voor Griekenland zijn dit heel beroemde nachtclubs en de beste van Chalkidiki! Als je van feesten en stappen houdt, moet je hier een keer geweest zijn. In de zomermaanden treden er grote namen op uit de dj-scene. Een goed feestje gegarandeerd!
 

Ook in het zuiden van de badplaats zijn aardig wat strandbars te vinden die tot in de late uurtjes open zijn. Bestel een cocktail en dans op vrolijke muziek met je blote voeten in het zand.

Het weer in Kallithea

Voor koud en slecht weer hoef je zeker niet bang te zijn als je op vakantie naar Kallithea gaat. De zomers staan erom bekend erg warm te zijn. Verbaas je in juli en augustus niet als het overdag ineens 40 graden kan worden. Maar gemiddeld ligt de temperatuur zo tussen de 25 en 30 graden in de zomermaanden. Het gebied kent 300 zonnige dagen per jaar en als er neerslag valt, valt dat vooral in de wintermaanden. Als je voor de zon komt, kun je het beste naar Kallithea op vakantie gaan van mei tot en met september.