Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Groot-Brittannie ×
    • Birmingham ×
    • Birmingham ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Citytrip Birmingham

Met 1,1 miljoen inwoners is Birmingham na Londen de grootste stad van Engeland. De stad ligt grofweg tussen de hoofdstad en Manchester in. Wist je dat Birmingham meer grachten en kanalen heeft dan Venetië? Een tripje met de boot is daarom zeker een aanrader! Voel je als Sjakie in de chocoladefabriek als je Cadbury World bezoekt. Ook mensen die niet zo van chocolade houden komen in Birmingham niks tekort: van hippe eetkraampjes en curry-restaurants tot aan luxe fine dining. Laat je verrassen door alles wat deze tweede stad van Engeland jou te bieden heeft!

Lees meer

Populaire citytrips Birmingham

Wat te doen in Birmingham tijdens een citytrip?

Birmingham staat bekend om zijn geweldige architectuur, uitstekende shopmogelijkheden en een rijke geschiedenis. Bezoek Cadbury World en kom zo meer te weten over de geschiedenis van de chocoladefabriek, spring over een chocolade-paadje en neem een kijkje bij de productie. Een leuk avontuur voor jong en oud! Na de lekkere chocolade staat een van de grootste winkelcentra van Europa op het programma: The Bullring. Hier vind je meer dan 140 verschillende soorten winkels. Precies op de plek waar nu het winkelcentrum ligt, waren in de middeleeuwen de eerste markten. Een ander bouwwerk uit de middeleeuwen is de St. Philip’s Cathedral. De 45 meter hoge barokke kathedraal is een van de kleinste kathedralen van Engeland. De kathedraal heeft gebrandschilderde glazen en biedt op sommige dagen gratis tours aan.

Bezoek de botanische tuin van Birmingham

In het zuidwesten van de stad kun je helemaal tot rust komen in de prachtige botanische tuin. De Botanical Garden is al meer dan 200 jaar oud en staat vol met de mooiste flora en fauna. Zo vind je er 4 kassen waar je verschillende soorten planten van over de hele wereld kunt zien. In The Bird House vind je veel (exotische) vogels. Ook is er een Butterfly House waar je de mooiste vlinders kunt bewonderen. Ben je een echte natuurliefhebber? Naast de botanische tuin is de Sheldon Country Park the place to be. In dit park van 121 hectare vind je veel groen en boerderijdieren. Het is de perfecte plek om een flinke wandeling te maken. 

Shoppen en leuke uitjes met het hele gezin

Wist je dat 40% van alle Britse sieraden uit Birmingham komt? Wie van sieraden houdt moet daarom echt een kijkje nemen in de beroemde wijk Jewellery Quarter. Hier koop je sierraden direct van de makers zelf. Toe aan een beetje avontuur? Ga dan naar het Drayton Manor Theme Park, ten noordoosten van de stad. Hier beleef je een geweldige dag met toffe attracties, een dierentuin en Thomas Land. In dit pretpark van 45 hectare vind je ook ‘The Shockwave’, de enige achtbaan van Europa waar je niet zit, maar staat! Durf jij het aan?

Een andere echte aanrader voor een middag vol vermaak is National Sea Life Centre. Hier vind je meer dan 2000 soorten vissen en andere onderwatersoorten zoals schildpadden, pinguïns, zeepaardjes en roggen. Het absolute hoogtepunt is de onderwatertunnel waar je het onderwaterleven vanuit alle hoeken goed kunt bekijken.

De beste reistijd voor jouw citytrip naar Birmingham  

De beste reistijd voor een citytrip naar Birmingham is tussen mei en september. Tijdens deze periode heb je de meeste kans op zon en is er amper neerslag. In juli wordt de hoogste gemiddelde temperatuur gehaald. Het is er dan ruim 20 graden. Boek nu jouw volgende citytrip naar Birmingham bij Prijsvrij Vakanties.