Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Groot-Brittannie ×
    • Midden Engeland ×
    • Manchester ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Manchester

Welkom in de op twee na drukst bezochte stad van Engeland! Manchester is in de eerste plaats bekend om zijn twee wereldberoemde voetbalclubs: Manchester United en Manchester City. Maar niet alleen voor voetbalfans heeft de stad in Midden-Engeland veel te bieden. In de voormalige industriestad is veel te doen en te zien op het gebied van cultuur, uitgaan en architectuur. Manchester is een echte studentenstad met zo’n 40.000 studenten en vele gezellige bars en restaurants. Uitgaan is in deze gezellige studentenstad zeker geen probleem! Dat geldt ook voor het bezoeken van interessante musea. Als echte voetbalstad is er bijvoorbeeld een heus National Football Museum. Boek jouw volgende vakantie naar deze mooie stad op Prijsvrij.be!

Lees meer

Populaire vakanties Manchester

Bezienswaardigheden in de stad Manchester

Het centrale plein van de stad heet Albert Square, waar je ook het stadshuis, de city council, uit 1877 vindt. Op het plein vind je een standbeeld van degene waarnaar het plein vernoemd is: Prins Albert. Dat Manchester een industrieel verleden heeft, zie je terug als je door Castlefield, de oudste wijk van Manchester, loopt. De vele gerenoveerde fabriekscomplexen herinneren je aan vervlogen tijden. Hou je van winkelen? Dan ben je in Manchester op de juiste plek, het Manchester Arndale is namelijk een van de grootste winkelcentra van heel Engeland. Wie van cultuur en kunst houdt komt in Manchester niks tekort. Neem een kijkje in het Museum of Science and Industry, gevestigd in een van de oudste treinstations ter wereld. Kunstliefhebbers kunnen zich uitleven in het Manchester Art Gallery en het Whitworth Art Gallery. Genoeg bezienswaardigheden gezien? Maak dan eens een wandeling door Heaton Park, een van de grootste stadsparken van Europa!

Wat valt er te zien in de omgeving van Manchester?

Niet alleen in de stad is veel te beleven, ook in de omgeving van Manchester, het gebied dat bekendstaat als Greater Manchester, is veel te zien. Op zo’n 20 minuten van de stad, niet ver van de luchthaven vind je Bramall Hall. Dit prachtige houten Tudor-huis ligt aan de rand van een park. Andere mooie woningen in Tudor-stijl, zoals de Smithills Hall vind je op een half uurtje ten noorden van de stad. Dat geldt ook voor de Hall i' th' Wood, dat tegenwoordig als museum wordt gebruikt. Op een half uur ten oosten van de stad vind je Chadkirk Chapel, een prachtig gerenoveerd landhuis uit de 14de eeuw. Iets verder buiten de stad, op zo’n 45 minuten rijden ten westen van Manchester, vind je het Museum of Wigan life. Greater Manchester heeft ook voor de natuurliefhebbers veel te bieden. Op zo’n 30 minuten rijden ten zuiden van de stad vind je het Fletcher Moss Park. Maak mooie wandelingen in dit park met veel bos en botanische tuinen.

Weer en beste reistijd Manchester

Net als de rest van Engeland heeft Manchester een zeeklimaat. Dit houdt in dat het er wel eens kan regenen, gelukkig gaat het vaak om lichte neerslag. Van mei tot en met augustus schijnt de zon de meeste uren per dag, zo’n 5 á 6 uur. Dit is dan ook de beste periode als je naar Manchester gaat voor een stedentrip of mooie wandelingen in de omliggende heuvels en boslanden.