JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
The Crown - Filmlocaties

The Crown

Auteur: Jana  Gepubliceerd op: 01-06-2021

Ben jij ook zo’n fan van de populaire Netflix serie The Crown over het leven van Koningin Elisabeth II? In Schotland en Engeland kan je vele filmlocaties bezoeken van The Crown. De serie vertelt een biografisch verhaal over Koningin Elisabeth II van het Verenigd Koninkrijk en het won zelfs een Golden Globe voor beste dramaserie. Als je bijvoorbeeld op citytrip naar Londen gaat dan kun je ook een aantal locaties bezoeken.

Buckingham Palace, Londen

Zoals je misschien al weet worden de Buckingham Palace scènes niet in het echte paleis opgenomen, omdat daar niet gefilmd mocht worden. Daarvoor is wel een hele goede vervanger gevonden, namelijk het Lancaster House. Lancaster House ligt ook in Londen vlakbij het Buckingham Palace. Je waant je hier helemaal in de wereld van de adel. Het huis vormde een middelpunt van het sociale en politieke leven van de 19e eeuw. Deze locatie zie je ook terug in onder andere de films The King’s Speech en Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Je kan zelf een kijkje nemen in dit prachtige Lancaster House tijdens een begeleide tour.

Lancaster House

Ely Cathedral, Ely

Als je een echte filmliefhebber bent dan moet je zeker ook een bezoek brengen aan Ely Cathedral in Ely, Cambridgeshire. In de serie speelt hier de bruiloft af van Koningin Elizabeth en prins Philip. Ook kun je deze spectaculaire locatie bezoeken en zelfs de toren beklimmen onder leiding van een gids. Er zijn hier ook meerdere films opgenomen zoals The King’s Speech en Elisabeth: the Golden Age.

Ely Cathedral

The Royal Yacht Britannia, Schotland

The Royal Yacht Britannia is te zien in seizoen 2 van The Crown. In de serie zie je prins Philip de wereld rondtrekken op het schip. In de studio zijn de binnen scenes opgenomen, maar de beheerders van het schip hebben goed geholpen om het er zo echt mogelijk uit te laten zien en dat is ook goed gelukt. Het echte schip ligt tegenwoordig in Leith, Schotland, waar het een populaire trekpleister is geworden.

The Royal Yacht Britannia

Downing Street, Londen

De scène waarin je de eerste vrouwelijke premier van Groot-Brittannië ziet wuiven naar het publiek vanuit haar ambtswoning op 10 Downing Street werd nagebouwd in de studio, maar in London kun je natuurlijk wel een kijkje nemen bij de wellicht beroemdste voordeur van het land. Je kan de locatie helaas niet binnen bezoeken, maar je kan alleen een virtuele tour volgen door het gebouw.

Old Brompton Road, Londen

Voordat Lady Diana Spencer een prinses werd, woonde zij samen met 3 huisgenoten in een woning aan Brompton Road. Het huis is een privébezit en helaas niet te bezoeken, maar wel leuk om er even langs te lopen en het ligt in de buurt van Kensington Palace.

St Paul’s Cathedral, Londen

Het sprookjeshuwelijk in 1981 tussen Lady Diana Spencer en Prins Charles vond plaats in de St Paul’s Cathedral in Londen. In The Crown is het huwelijk opgenomen in Winchester Cathedral, omdat St Paul’s Cathedral niet beschikbaar was voor opnames. Beide locaties zijn open voor publiek en je kan ook thuis via een virtuele tour de beroemde koepel bekijken. Winchester Cathedral is ook de laatste rustplaats van Jane Austen.

St Paul’s Cathedral

Savoy Hotel, Londen

Prinses Diana kwam graag in het chique 5-sterrenhotel Savoy. In The Crown zie je ook de scène waar ze aankomt bij het Savoy hotel in Londen. Dit hotel heeft ook een Royal Suite met een schitterend uitzicht over de Theems. Je hoeft niet perse een overnachting te boeken om het hotel te bezoeken, je kan er ook terecht voor een heerlijke afternoon tea of neem een drankje in de bar.

Balmoral Castle, Schotland

Balmoral Castle ligt in Aberdeenshire en werd in 1852 gekocht door Prince Albert voor zijn vrouw Koningin Victoria. Het kasteel is altijd in het bezit gebleven van de Britse koninklijke familie. Het is nog altijd een privé woning maar de tuinen en de Castle Ballroom kun je op bepaalde dagen bezoeken, want dan wordt het opengesteld voor publiek. Balmoral Castle zie je geregeld in de serie The Crown. Er is echter niet op Balmoral zelf gefilmd, omdat de filmmakers geen toestemming kregen van de koningin. Als alternatief is daarom gekozen voor Arsverikie Estate, een landhuis in het hart van de Schotse Hooglanden bij Kinloch Laggan.

Balmoral Castle

Heb jij na het lezen van deze blog helemaal zin gekregen in een vakantie naar Engeland? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod van vakanties in Engeland. Veel plezier!