JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
6 redenen waarom jij naar Indonesië moet! » Prijsvrij.be

6 redenen waarom jij naar Indonesië moet!

Auteur: Anne  Gepubliceerd op: 16-12-2021

Zoek jij nog een unieke, tropische vakantiebestemming? Of heb jij Indonesië al heel lang op je bucketlist staan en zoek je redenen om nu écht te gaan boeken? Lees dan snel verder! In deze blog vertellen we zes keer waarom jij naar Indonesië moet.

1. Het is een paradijs op aarde

Wie vakantiefoto’s van Indonesië bekijkt, weet eigenlijk al genoeg: daar wil je naartoe. Het is een prachtige bestemming waar je vele natuurwonderen tegenkomt. Van de betoverende rijstterrassen tot indrukwekkende watervallen en van weelderige junglegebieden tot fotogenieke vulkanen. En wat dacht je van de hagelwitte stranden? Daar kan je heerlijk relaxen, zwemmen en snorkelen.


Vulkaan Bromo, Indonesië

2. Echte Indonesische rijsttafel

Een hele tafel gevuld met lokale gerechten: saté, nasi, gado gado, babi kecap, sayur lodeh… Bij het idee alleen al loopt het water je vast in de mond. In België betaal je rustig €30 per persoon voor zo’n Indonesische rijsttafel. Maar in Indonesië is het allemaal veel goedkoper. En het smaakt natuurlijk stukken beter! Selamat makan.

3. De adembenemende rijstvelden

Rijst is het hoofdingrediënt van de Indonesische keuken. Het wordt al meer dan 2000 jaar verbouwd en het oogsten van de rijst is altijd een bijzonder, haast heilig moment. Sommige belangrijke gebeurtenissen, zoals een bruiloft, worden pas gehouden na de oogst. Het verbouwen van de rijst gebeurt op rijstvelden, sawa’s. Het is erg leuk om door de sawa’s te fietsen of te wandelen en te leren hoe je zelf rijst moet maken.


Rijstvelden, Bali

4. Ontelbare tempels

Wist je dat Indonesië bekendstaat om de vele Boeddhistische, Hindoestaanse en Islamitische tempels? Ze zijn niet te vergelijken met de gebouwen die je in Europa ziet. De tempels zien er niet alleen mooi uit, maar hebben ook een bijzondere geschiedenis. Op Bali, het eiland van de tempels, vind je drie must-see tempels van Indonesië: Pura Ulun Danu Bratan, Pura Besakih en Pura Luhur Uluwatu.


Pura Ulun Danu Bratan tempel op Bali

5. Kleurrijke onderwaterwereld

Indonesië is niet alleen mooi op het land, maar ook onder water. In totaal is hier maar liefst 55.000 kilometer aan kust om te ontdekken. De Indonesische onderwaterwereld staat bekend om de grote diversiteit aan grote en kleine vissen, de grotten en de scheepswrakken. Het is hier echt fantastisch om te duiken, bij voorkeur vanaf een van de Indonesische eilanden. Maar tijdens het snorkelen zie je ook al heel veel!


Onderwaterwereld Menjangan Island, Bali

6. Gastvrijheid en vriendelijkheid

In Indonesië wonen over het algemeen hele aardige en gastvrije mensen. Ze begroeten je vriendelijk en wijzen je geduldig de weg. Eén van de eilanden die echt om de gastvrijheid bekendstaat, is Bali. De meeste Balinezen zijn erg spontaan en vertellen je graag over hun leven en het eiland. Dat geeft je als toerist een welkom gevoel, ook al woon je zelf aan de andere kant van de wereld.

Hoteltip: The Anvaya Beach Resort*****

Verheug jij je na het lezen van deze blog al helemaal op een vakantie naar Indonesië? Tip: ga naar Bali, op dit eiland ervaar je alle voordelen die Indonesië te bieden heeft. En omdat het eiland klein en overzichtelijk is, hoef je niets te missen!