JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Uitgelicht: de mooiste eilanden van Italië

Uitgelicht: de 4 mooiste eilanden van Italië!

Auteur: Anne  Gepubliceerd op: 06-08-2021


Wie de kaart van Italië goed bekijkt, ziet pas hoeveel eilanden er zijn. Als je ze wil tellen ben je nog wel even bezig - het zijn er 3766. Natuurlijk zijn ze niet allemaal bewoond en ook lang niet allemaal even leuk. Maar er zitten ook eilanden bij waar je gerust de hele zomer kan spenderen! Hierbij een selectie van de leukste Italiaanse eilanden.

Elba: het bloemige eiland nabij Toscane

Elba staat bekend als hét Italiaanse eiland voor natuur-, strand- en wijnliefhebbers. In het voorjaar ga je hierheen voor de groene heuvels, gele mimosa’s, de rode oleanders en bloeiende pijnbomen. En tussen de honderden palmbomen van Elba’s botanische tuin krijg je in elk jaargetijde een tropisch gevoel. De eilandbewoners doen zelf ook hun best om het groene imago in stand te houden. Naast de gevels staan citroenboompjes en aardewerken potten met diverse bloemen en verse kruiden. Maak een wandeling of fietstocht en laat je verrassen door de kleuren én geuren van Toscaanse natuur.

Typisch Elba

Hoewel Elba het grootste eiland in de Toscaanse archipel is, zijn de invloeden minimaal. Natuurlijk serveren ze Toscaanse gerechten en is het klimaat al even heerlijk. Maar de drukte van de grote steden? Die ben je al vergeten als je aanmeert in de haven van Elba. Hier hangt een sfeer van rust - niets hoeven, alles mogen. Neerstrijken op de zandstranden van Biodola, Lacona, Marina di Campo, Lido of Procchio. Een wijntour doen en na afloop je favoriete fles aanschaffen en deze ontkurken bij ondergaande zon. Verdwalen door de straatjes van Capoliveri, flaneren over de boulevard van Marciana Marina of streekproducten proeven op het balkon van je appartement. Buon appetito!

Hoteltip: Ortano Mare Village en Residence****


Portoferraio op Elba

Sicilië: het puntje van de laars van Italië

Als je op de kaart van Italië kijkt, kun je Sicilië zo aanwijzen. Je herkent het eiland als de voetbal bij de laars van Italië. Op dit eiland vier je vakantie op jouw manier. Geniet wekenlang ongestoord van zon, zee en strand. Of verdiep je in de indrukwekkende geschiedenis die Sicilië tot deze unieke vakantiebestemming heeft gemaakt. Een van de bezienswaardigheden die je niet wil en haast niet kán missen, is de Etna. Dat is de enige actieve vulkaan in Europa. Deze kan je beklimmen of van een afstandje bewonderen.

Het eiland van de monumenten

Een rijke geschiedenis gaat hand in hand met een lange lijst bezienswaardigheden. Vele gebouwen zijn goed bewaard gebleven en hebben een plekje veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Historische bezienswaardigheden die je niet mag overslaan zijn Cattedrale di Cefalu, Villa Romana del Casale en Valle dei Templi.

Hoteltip: Antares****


Knus straatje in Taormina, Sicilië

Sardinië: een van de populairste eilanden

Het zonnige Sardinië is het een na grootste eiland van de Middellandse zee. Het is een van de populairste eilanden van Italië en eigenlijk is dat altijd al zo geweest. In de afgelopen eeuwen hebben de Spanjaarden, Turken, Romeinen en Pisanen het eiland willen bemachtigen. Hoewel het geen fijne tijden waren, zorgt deze rijke geschiedenis wel voor unieke architectuur en een keuken waar je ‘u’ tegen zegt. Probeer op z’n minst de lekkernij Bottarga en zuppa gallurese, een gerecht dat nog het beste te vergelijken is met lasagne.

Voor ieder wat wils

Op Sardinië zijn alle ingrediënten voor een fijne vakantie aanwezig. Waar je ‘s ochtends nog door de uitgestrekte landschappen fietst, wandel je ‘s middags naar de Grotten van Neptunus. De volgende dag ga je naar Area Archeologica di Nora, de oudste stad van Sardinië. ‘s Avonds eet je een hapje bij je hotel en vraag je alvast wat tips voor de volgende dag. Maar misschien wordt het ook wel een dagje strand, want Sardinië heeft een kustlijn van zo’n 2000 kilometer. Er is dus altijd een plekje om te relaxen of te wandelen. De stranden zijn divers: van fijne zandstranden tot verborgen baaien en rotsachtige granieten formaties. Vergeet niet om wat jaloersmakende foto’s te maken!

Hoteltip: Cristal Blu Residence****


Cala Domestica, Sardinië

Eiland Ischia: klein maar fijn

Voor wie het leuk vindt om een eiland van a tot z te leren kennen, is Ischia een goede optie. Met een oppervlakte van 46 vierkante kilometer kan je alles doen wat je wil - ook als je op een korte vakantie gaat. Maar natuurlijk kan je ook de krenten uit de pap halen en alleen de leukste dingen doen. De rest van de dagen spendeer je onder de parasol. Met een goed boek, een koel drankje en het vrolijke gekwetter van de vogeltjes.

Activiteiten op Ischa

Wat dacht je bijvoorbeeld van een tocht over het eiland? Vanwege de altijd groene Monte Epomeo wordt het eiland ook wel l’isola verder, het groene eiland, genoemd. En ook de rest van het eiland ligt bezaaid met bomen en planten in alle soorten groen. Voor wat actie bezoek je Ischia-stad, bestaande uit Ischia Ponte (de oude stadskern met kasteel) of Ischia Porto (het centrum met winkels en ander vermaak). Heb je zere voeten van het rondslenteren? Leg ze ter ontspanning in een van de vele thermale baden waar Ischia bekend om staat. De rest van de bezienswaardigheden mag je zelf ontdekken!

Dagtrip van en naar Napels

Ischia is gemakkelijk te bereiken vanuit Napels, de boottocht duurt maar anderhalf uur. Daardoor is Ischia ook te bezoeken als dagtrip. Andersom net zo! De eilandbewoners en toeristen gaan regelmatig een dagje op en neer naar Napels.


Welk eiland in Italië gaat jouw hart deze zomer stelen? Wij kunnen bijna niet kiezen uit alle leuke opties. Daarom bieden wij accommodaties op Elba, Sicilië, Sardinië en Ischa. Bekijk alvast of er een hotel of vakantiehuisje voor jou tussen zit! Ben je toch niet zo’n eiland-mens? Bekijk dan onze vakanties op het Italiaanse vasteland.