JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
citytrip Rome: beste tips & highlights! » Prijsvrij.be

Citytrip Rome: de beste highlights!

Auteur: Marloes Gepubliceerd op: 01-02-2021

Rome staat bekend als de eeuwige stad. Al eeuwenlang is Rome één van de belangrijkste steden ter wereld. Tegenwoordig is het de hoofdstad van Italië en een van de populairste toeristische steden. De overblijfselen uit het machtige Romeinse Rijk met historische bouwwerken, kerken en monumenten trekken jaarlijks vele bezoekers. Naast de rijke geschiedenis zijn er ook vele musea en winkels, wat een citytrip Rome ook nog eens veelzijdig maakt. Het typische straatbeeld met vele scooters, smalle steegjes en de sfeervolle restaurantjes met heerlijke pizza’s en pasta’s maken een bezoek aan Rome compleet!

Bezienswaardigheden tijdens een citytrip Rome

Rome heeft zó veel bezienswaardigheden, dat je hier gemakkelijk 1 week kan spenderen. Met een citytrip naar Rome van 4/5 dagen krijg je echter een goede indruk van deze wereldstad. Wij hebben de beste bezienswaardigheden van Rome voor je op een rij gezet. Deze highlights mogen absoluut niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Rome.

#1: Colosseum Rome

Strijdende gladiatoren gingen het gevecht aan met elkaar in dit overweldigende amfitheater, omringd met maar liefst 50.000 toeschouwers op de tribunes. Het Colosseum behoort dan ook niet voor niets tot één van de meest imposante bezienswaardigheden in Rome. De gevechten dienden vroeger als spectaculair leedvermaak. En leed was het zeker, want er werd vaak gevochten om leven en dood. Ook werden er regelmatig races gehouden met paarden en strijdkarren. Wil je een indruk krijgen van hoe het er vroeger aan toe ging in het Colosseum? Kijk dan eens de film ‘Gladiator‘.

Hoteltip: Domus Sessoriana***

Colosseum Rome

#2: Trevifontein

De uitdrukking ‘alle wegen leiden naar Rome’ verwijst naar het uitgebreide wegennetwerk van het vroegere Romeinse Rijk. Een voorbeeld hiervan is de locatie van de Trevifontein. Bij deze wonderschone fontein kwamen vroeger 3 wegen samen. Naast dat het de grootste en populairste fontein is van Rome, vormde de fontein ook het decor in vele films. Daarnaast is het traditie om muntjes te gooien in de fontein. Bij 1 muntje keer je ooit terug naar de eeuwige stad Rome. Bij 2 muntjes wacht je een hartstochtelijk liefdesavontuur en bij 3 muntjes kan je binnenkort een bruiloft verwachten!

Let er overigens wel op, dat je je goed aan de regels houdt! Zo mag je bijvoorbeeld geen selfie nemen bij de fontein als je op de rand zit, geen handen wassen, niet zwemmen en niet eten/drinken. Niet alleen bij de Trevifontein gelden er strenge regels, ook bij andere bezienswaardigheden in Rome kan dit lijden tot hoge boetes!

Hoteltip: H10 Roma Citta****

Trevifontein Rome

#3: Vaticaanstad in Rome

Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en is dé heilige plaats van Rome. Wist je dat Vaticaanstad volledig omringd is door de stad Rome? Ieder jaar spreekt de Paus zijn volgers toe vanaf het Sint-Pietersplein. Je vind hier verder vele bijzondere, historische gebouwen en monumenten waaronder de immense Sint-Pietersbasisiliek en de Sixtijnse Kapel. Allebei zijn zeker je bezoek waard! Vanaf het plein heb je een mooi uitzicht op de basiliek. In de basiliek zelf kan je prachtige architectuur bewonderen van de beroemde kunstenaar Michelangelo.

Hoteltip: Diana Roof Garden****

Vaticaanstad Rome

#4: Pantheon

Het Pantheon is één van de best bewaarde antieke monumenten van Rome. Vroeger diende het Pantheon als tempel maar door de jaren heen, toen het Katholieke geloof in opmars kwam, is het omgedoopt tot kerk. Het dak bestaat uit een grote koepel met daarin een groot rond gat, wat een mooie lichtinval geeft. Erg bijzonder! Het Pantheon ligt aan het drukbezochte plein Piazza della Rotonda waar ook de Pantheonfontein ligt.

Hoteltip: Village Fabulous****

Pantheon Rome

#5: Forum Romanum

Forum Romanum is Latijns voor Romeins marktplein. In de oudheid, was dit hét centrum van Rome. Vanwege de centrale ligging werd er veel handel gedreven. Tegenwoordig vind je er veel interessante ruïnes en tempels terug, zoals de Tempel van Castor en Pollux. Daarnaast zijn er ook verschillende basilieken en triomfbogen te bekijken. Je kan hier gemakkelijk een aantal uur spenderen. Het Forum Romanum ligt vlakbij het Colosseum en is daarom makkelijk te combineren.

Hoteltip: Contilia***

Forum Romanum Rome

Naast de 5 bovenvermelde bezienswaardigheden biedt Rome nog veel meer interessante highlights. Zo zijn er ook veel musea, kerken en winkels. Daarnaast zijn er vele leuke pleinen en terrasjes zodat je tijdens het bezichtigen ook prima kan relaxen tussendoor. In de smalle straatjes vind je ook fijne, sfeervolle restaurantjes. Vergeet niet de lekkere pizza’s en pasta’s uit de Italiaanse keuken te proeven! Ben jij overtuigd van een citytrip Rome? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod!