JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Lekkere restaurants in Rome » Prijsvrij Vakanties

Lekkerste restaurantjes in het zonnige Rome

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 02-11-2021

Waar denk je aan bij een heerlijke citytrip? Waarschijnlijk komen dingen als lekker weer, cultuur en winkelen hier zeker in voor. Maar wat is er misschien wel het állerbelangrijkste tijdens eens citytrip? Lekker eten en drinken natuurlijk! Want een vakantiedag start je met een heerlijk ontbijt om zo over voldoende energie voor de ochtend te beschikken, waarna je tijdens een lunch lekker bij kunt komen. De rest van de middag weer lekker de stad in en dan op naar het uitgebreide diner. En waar kunnen ze dit misschien wel het allerbest? In zonnig Rome, waar je alles vindt voor een heerlijke citytrip met de lekkerste restaurantjes. Wij hebben voor jou de perfecte culinaire dag gepland. Wie heeft er honger?

Ontbijten in ontwakend Rome

Het is nog geen negen uur en de zon schijnt al heerlijk over de stad. Waarschijnlijk heb je veel highlights die je wilt bezoeken, en dus is het tijd voor een goed ontbijt. Ga bijvoorbeeld voor een goede kop koffie en verse croissant bij Trecaffè, of voor de heerlijke Italiaanse zoetigheden bij Feffo. Staat het Colosseum toevallig op je lijstje voor de dag? Combineer dit dan met een heerlijk ontbijtje bij Bar La Licata waar ze een wel héle lekkere cappuccino kunnen maken.


Een espresso van Trecaffe

Lunch als een local in Rome

Net zoals in de rest van Italië staat de lunch ook centraal in een dagje Rome. Heb je geen tijd te verliezen en wil je voor een snelle lunch gaan? Dan is Il Panino Ingegnoso jouw place to be. De panini’s zijn hier wereldberoemd, en dat is niet zonder reden… Staat er een bezoekje aan Vaticaanstad op de planning? Dan is Coromandel een heerlijk restaurantje om van de lekkerste Italiaanse gerechten te genieten. Laat je je graag verrassen? Ga dan voor de gerechten die je op het krijtbord vindt en laat de menukaart dicht. En ben je wel toe aan wat gezonds én ben je – net als wij – gek op avocado? Dan is de Avocado Bar jouw spot voor een heerlijke lunch.


Lunchcafé Coromandel

Dinner time in Rome

Ook al heb je al twee keer buiten de deur gegeten vandaag, een diner in Rome wil je ook echt niet missen. De kans bestaat dat je een rijkelijke lunch hebt gehad en je nog niet heel veel honger hebt, en dan is Obicà Mozzarella Bar ideaal. Hier kun je een heerlijke borrelplank bestellen en zo van een licht diner genieten met – de naam verraadt het al – mozzarella in de hoofdrol. Wil je lekker genieten van een diner met vooral Italiaans getetter om je heen? Trattoria Pizzeria Vecchi Sapori! Pizza’s en pasta’s zo goddelijk van smaak en een interieur dat past bij de eenvoud van de keuken: met de basics maken ze hier echt de heerlijkste gerechten. Hou een plekje over voor het toetje, want dat wil je écht niet missen.


Diner bij Obica Mozzarella Bar

Hoteltip: Domus Sessoriana***

Ohh we krijgen alweer trek als we aan deze heerlijke restaurantjes in Rome denken. Natuurlijk is dit slechts een hele kleine greep uit het aanbod, want je kunt door de hele stad echt waanzinnig lekker eten. Heb jij ook een tip? Wij horen het graag want grijpen iedere gelegenheid om terug te gaan naar het heerlijke Rome met beide handen aan!