Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Veneto ×
    • Caorle ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Als je hier rondloopt is het niet lastig te bedenken waarom Caorle ook wel  'Klein Venetië' genoemd wordt. De kleine piazza’s, smalle straatjes, felgekleurde huisjes en de prachtige lagune geven je een heerlijk vakantiegevoel. Caorle is een kleine stad in Veneto en gelegen tussen Venetië en Trieste. Het brede zandstrand is één van de belangrijkste trekpleisters van dit plaatsje in Italie aan de Adriatische Zee. In het centrum kun je langs de felgekleurde huizen struinen. Men zegt dat vroeger de vissers hun huizen in felle kleuren schilderden, zodat bij mist, de huizen goed opvielen vanaf de zee. Nu geeft het vooral een vrolijke sfeer en maakt het deze plek erg fotogeniek!

Lees meer

Populaire vakanties Caorle

Wat te doen in Caorle?

In het autovrije centrum is Rio Terrà della Botteghe de bekendste winkelstraat van Caorle. Als je goed kijkt zie je op de straat witte strepen lopen. Deze strepen markeren waar het kanaal liep voordat het werd gedempt. Op de beroemde vismarkt wordt verse vis verkocht. Vooral aan het einde van de middag, als de vissersboten terugkomen, is dit een levendig gebeuren. De kathedraal van Caorle is ook zeker een bezoek waard. De kathedraal is gelegen op het Piazza Vescovado. Dit oudste gebouw van Caorle dateert uit 1038 en hier bewonder je onder andere de vijftiende eeuwse fresco’s en schilderijen van de Venetiaanse School.

Actieve vakantie naar Caorle

Zin in iets actiefs? Dan is het ook erg leuk om een fiets te huren en hiermee de omgeving te ontdekken. Er zijn verschillende leuke routes met verschillende niveaus. En net buiten de stad, aan het einde van de pier, staan de overblijfselen van een kerk. Santuario della Madonna dell’Angelo is gebouwd in 1761. Dit kerkje is prachtig gelegen aan het water. Of wil je genieten van een prachtige zonsondergang? Beklim dan ’s avonds de klokkentoren van Caorle. Dit is één van de weinige overgebleven ronde klokkentorens uit de elfde eeuw. De klokkentoren is achtenveertig meter hoog en na tachtig traptreden zie je het prachtige uitzicht over de zee en de lagune.

Canale dell'Orologio en Isola dei Pescatori

Visserij is altijd de belangrijkste bron van inkomsten geweest voor Caorle. Canale dell'Orologio is één van de belangrijkste wateren dat een verbinding vormt tussen de haven en de Adriatische zee. Aan het water zie je nog altijd de zogenaamde ‘casoni’ huisjes staan. Hier woonden vroeger de vissers met hun familie. De huisjes zijn gemaakt van riet en hout. Een aantal van deze casoni zijn nog in gebruik en te bezichtigen op het visserseiland Isola dei Pescatori. Hier houden lokale vissers de traditie in stand.