JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Letters to Juliet - Filmlocaties

Letters to Juliet

Auteur: Kim  Gepubliceerd op: 06-06-2021

Deze Amerikaanse film uit 2010 laat het hart van menig romanticus sneller kloppen. Letters to Juliet wordt voor een groot deel opgenomen in het romantische Italië. Hoofdpersonage Sophie brengt in de film samen met haar verloofde een bezoek aan Verona, de stad van de liefde. Ben je nog nooit in Verona geweest? Dan is dit een teken! Ben je er al wel eens geweest? Na het zien van de film wil je sowieso weer eens terug naar Verona om een aantal filmlocaties te bezoeken!

In het begin van de film worden er diverse mooie trekpleisters in Verona gefilmd, om de sfeer van de stad goed weer te geven. Zo komt onder andere Piazza delle Erbe (het hoofdplein van Verona), De Arena di Verona (een romeins amfitheater) en de Ponte Scaligero (de brug over de rivier de Adige) in beeld.

Het Huis van Julia

De film is gebaseerd op een fenomeen in Verona. Al tientallenjaren worden er brieven aan het huis van Julia gehangen met liefdeswensen. Het verhaal gaat dat Julia er voor kan zorgen dat je liefdeswens in vervulling gaat. Net als in de film zijn er in het echte leven ook een aantal vrouwen, “de secretaresses van Julia”, die alle brieven bij het huis verzamelen en deze beantwoorden uit naam van Julia.

Een bezoekje brengen aan het huis

Eén van de belangrijkste filmlocaties in Verona is dan ook het Huis van Julia. De binnenplaats bij het huis is gratis te betreden. Je vindt hier onder andere een de muur met liefdesbrieven en romantische graffiti boodschappen. Wandel door naar de tuin en je stuit op een beeld van Julia. Het aanraken van haar linker borst zou voor nog meer geluk in de liefde zorgen. Tegenwoordig hoeven de brieven niet meer aan het huis gehangen te worden, maar je kunt hem ook gewoon achter laten in een brievenbus. Al is het natuurlijk wél lekker nostalgisch om je geschreven brief netjes op te hangen, zoals Julia het ook deed. 


Het huis van Julia in Verona

Goed nieuws: het huis zelf is ook te betreden! Hiervoor wordt echter wel een kleine toeslag gevraagd. Binnen in het huis vind je diverse computers die het mogelijk maken om je liefdeswens per mail te versturen. Vergeet tijdens je bezoek aan het huis niet om een foto te maken op het wereldberoemde balkon van Julia. Dit balkon neemt je tegelijkertijd mee naar een heel ander verhaal, namelijk het verhaal van Romeo en Julia.

Het verloop van de film

Terug naar het verhaal van Sophie. Tijdens haar bezoek aan Verona vindt Sophie een oude brief van meer dan 50 jaar geleden in de muur van het huis van Julia. Ze besluit de briefschrijfster Claire een brief terug te schrijven. Claire komt direct naar Verona met haar kleinzoon om samen met Sophie op zoek te gaan naar haar oude liefde Lorenzo, die ze lang geleden al uit het oog verloor. Er staat hen een lange reis door heel Italië te wachten.  

Fun Fact: Het huis heeft oorspronkelijk niets te maken met zowel het verhaal van Romeo en Julia als met Letters to Juliet. Het huis werd in de jaren ‘30 door de gemeente gekocht en omgebouwd tot het huis van Julia. Zelfs het balkon is er later aangemaakt, om meer bezoekers te trekken. Dit maakt echter de beleving niet minder, het huis van Julia is een waar liefdes monument.

Villa Arvedi

Tijdens de reis brengen ze een bezoek aan de enorme villa van “een” Lorenzo. De locatie die wordt gebruikt is eigenlijk Villa Arvedi, de grootste villa van de provincie Verona. De villa bevindt zich 8 kilometer ten noorden van Verona, je kunt tijdens je vakantie in Verona dus gemakkelijk een uitstapje maken naar deze filmlocatie. De villa en haar tuinen worden nu gebruikt voor congressen en evenementen, maar het is ook mogelijk om een rondleiding door de villa te krijgen. Mocht je dit graag willen, is het wel belangrijk om dit telefonisch te reserveren.


Villa Arvedi in Verona

Siena

Op een ochtend wil Claire wat tijd voor zichzelf en Sophie en Charlie besluiten Siena te verkennen. Ze maken hierbij een wandeling over Piazza del Campo en ze eten een ijsje op Piazza San Giovanni. Om in de voetsporen van Sophie en Charlie te treden kun je dezelfde route afstruinen en genieten van een overheerlijke Italiaanse gelato!


Piazza del Campo in Siena

Caparzo-wijngaard

Als ze alle Lorenzo’s hebben bezocht zonder resultaat ziet Claire, als ze langs de Caparzo-wijngaard rijden, een jongen die heel erg lijkt op de Lorenzo van vroeger. Het blijkt zijn kleinzoon te zijn. Claire en Lorenzo worden herenigd en trouwen zelfs twee maanden later! De Caparzo-wijngaard bestaat echt. Er worden diverse tours langs deze wijngaard georganiseerd, maar het is ook mogelijk om er langs te rijden voor een wijnproeverij. Klinkt dat niet als een fantastische invulling van je vakantie?


Wijngaard bij Siena

Wie weet kom jij jouw Lorenzo of Claire wel tegen tijdens je vakantie in het romantische Verona! Wacht niet langer en kijk snel in welk hotel of appartement jij gaat genieten van deze fantastische regio in Italië.