Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Litouwen ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Ontdek tijdens je volgende vakantie het prachtige Litouwen! Een pittoresk land, met als hoofdstad Vilnius, wordt omringd door Letland, Belarus, Polen en een beetje zee. Tijdens je vakantie is een bezoekje aan o.a. de steden Kaunas, Klaipeda en Druskininkai zeker de moeite waard. Bewonder het magische kasteel van Trakai en ontdek de prachtige groene natuur, rijk aan meren en bossen. Maak een wandeling langs de kust van het schiereiland de Koerse Schoorwal, die van Litouwen naar Rusland loopt, perfect voor urenlang wandelplezier. Of je nu op een stedentrip komt of voor een week blijft, er is altijd wel een leuke bestemming om uit te kiezen. Wat ga jij als eerste bezoeken tijdens je vakantie in Litouwen?

Lees meer

Populaire vakanties Litouwen

Litouwen - een historisch land aan de Baltische Zee

Gelegen ten westen van de Baltische zee vind je het land Litouwen waar mensen Litouws spreken. Een taal dat behoort tot de Baltische talen zoals het Lets en het Koers. Het land was als eerste op de kaart gezet in 1253, dat is inderdaad een tijdje geleden. Het hele land barst van de historie maar als geschiedenisfanaat heb je tijdens een bezoekje aan de stad Vilnius het meest plezier. Hier vind je onder andere de oudste universiteit in Oost-Europa en talloze barokke bouwwerken die de Tweede Oorlog hebben overleefd. 

Cultuur snuiven in Litouwen

De culturele hoofdstad Vilnius is een prima bestemming voor een stedentrip. In deze levendige hoofdstad vind je talloze mooie kerken, paleizen, leuke winkels, restaurants en heel wat trendy clubs. Een actieve en indrukwekkende activiteit die je hier kunt doen is het beklimmen van de Gediminas toren met drie verdiepingen. Daarnaast heeft Litouwen maar liefst 11 monumenten op de UNESCO werelderfgoedlijst staan zoals het centrum van Vilnius, de Kernave archeologisch centrum en het cultureel reservaat Struve Geodetic Arc.

Litouwen’s een na grootste stad is Kaunas, die overigens zichzelf Europese Culturele hoofdstad van 2022 mag noemen, biedt ook een bruisend centrum aan. Andere mooie steden waar cultuur en historie samenkomen zijn Trakai en het toeristische Klaipeda aan de Oostzee. Het mooie kasteel in Trakai, gelegen op het Galvemeer, heeft een sprookjesachtige sfeer. Echt een aanrader! En als je dan toch cultuur aan het opdoen bent, probeer dan eens het typisch Litouwse gerecht, ‘saltibarsciai’, een koude, rode bietensoep. 

De prachtige natuur van Litouwen

Litouwen, het land van de meren, is vanwege de mooie natuur en vlakheid zeer geschikt voor een autorondreis of meerdaagse fietstrip. Er is hier veel groen - het is echt een land van bossen, waaronder oeroude bossen. De bossen vormen een derde van het grondgebieden. Verder vind je er afgelegen gebieden die worden bevolkt door zeldzame vogels en dieren. Hier kun je bijvoorbeeld de nationale vogel of Litouwen, de White Stork, spotten. Ontdek het duinlandschap op de Kuršiu Nerija (Koerse Schoorwal) en het nationale park Žemaitija. 

Weer en klimaat in Litouwen

De perfecte tijd om op vakantie te gaan naar Litouwen is in juli en augustus, tijdens de zomermaanden. Je kunt dan heerlijk genieten van warme temperaturen en wordt dat je even te veel, dan heb je de zee met fijne strandjes in het oosten! Terwijl de zomerdagen soms kunnen oplopen tot de 30 graden, kan het in de winter weer -20 worden. Toch is Litouwen ook prachtig in de winter, want er kan een flink pak sneeuw vallen. Voor ieder wat wils! En het goede nieuws is, je bent binnen ongeveer 5 uur vliegen in Litouwen. Natuurlijk kun je ook met de auto, waar je zo’n 15 à 16 uur overdoet. Maar je kunt dan wel genieten van de prachtige omgeving!

Benieuwd naar de mooie slaapplekjes van Litouwen? Neem dan eens kijkje naar de hotels die wij aanbieden!