Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Macedonie ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Vakantie Macedonie

Macedonië is een prachtig opkomend vakantieland, gelegen in de Balkan. Tijdens je vakantie Macedonië is er van alles te zien en te beleven. Zo is de stad Ohrid in het westen een echte aanrader. Het gelijknamige meer en het historische centrum zorgen voor een unieke tijd. Ook is er een bijzonder openluchtmuseum te vinden. Daarnaast mag Skopje in het Noorden niet ontbreken. Beleef de oriëntaalse sfeer van de oude bazaar met kleine winkeltjes en leuke theehuisjes. Ook aan natuur ontbreekt het in Macedonië niet. Zo moet je zeker de drie nationale parken op je lijstje zetten! En wat denk je? Ga jij deze fantastische bestemming ontdekken?

Lees meer

Populaire vakanties Macedonie

Waar ligt Macedonië?

Macedonië is gelegen in de Balkan, omringd door Griekenland, Albanië, Servië en Bulgarije. Het land is sinds 1991 een republiek. In het noorden van Griekenland bevindt zich een regio die ook Macedonië wordt genoemd, wat zorgde voor een politiek conflict tussen de twee landen. Nogal verwarrend ook.. Pas veel later kwamen de landen tot een compromis en sinds 2019 heet het land officieel Noord-Macedonië. Maar in de volksmond zeggen we natuurlijk nog gewoon “Macedonië”!

Macedonië vakantie tips

Nu je weet waar Macedonië ligt wil je natuurlijk ook graag wat leuke vakantie tips Macedonië te weten komen. De mooiste steden en leukste bezienswaardigheden van het land vind je in het onderstaande lijstje met tips:

Skopje

De hoofdstad Skopje is zeker de moeite waard om te bezoeken. Gelegen in het noorden van het land vind je de grootste stad van Macedonië. Wandel door de oude bazaar en bewonder de steekproducten en handgemaakte souvenirs. Of neem een kijkje bij de Sveti Spas kerk die je in volle glorie kunt beschouwen. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht vanaf de beroemde stadsbrug.

Ohrid

De historische stad Ohrid staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De pittoreske straatjes met schattige huisjes en klassieke gebouwen dragen hier hun steentje aan bij. Een indrukwekkende bezienswaardigheid is het Fort van Samuel dat op een heuvel boven de stad is gelegen en een prachtig uitzicht over de stad én het meer van Ohrid geeft. Deze stad is geliefd bij vele vakantiegangers.

Nationale natuurparken

Macedonië telt drie nationale natuurparken: het Mavrovo National Park is het grootste natuurpark in Macedonië. Het drielandenpunt met Albanië en Kosovo is gelegen op de hoogste bergtop van het park: Golem Korab. Behalve mooie bergen vind je hier ook een meer. Vakantiegangers die er van houden om te vissen vinden deze plek fantastisch. Het valt ook in de smaak bij mountainbikers en wandelaars. Galičica National Park is gelegen tussen het Prespa en Ohrid meer. Hier maak je mooie wandelingen door de natuur. Het park heeft een speciale bezienswaardigheid; namelijk het eiland Golem Grad, dat gelegen is in het Prespameer. Tot slot het Pelister National Park dat grenst aan Griekenland. Ook hier vind je bergen die geschikt zijn om te beklimmen. Onder de prachtige flora en fauna vallen voornamelijk de Molica pijnbomen en vele wilde dieren. Bovendien leent deze regio zich goed voor wintersporters.

Klooster van St. Naum

Gelegen op een heuvel aan het meer van Ohrid vind je het klooster van St. Naum. Dit klooster is vernoemd naar de heilige St. Naum en De lokale bevolking gelooft dat je het hart van de heilige kunt horen kloppen als je je oor op de graftombe legt. Binnen vind je er allerlei mooie kunstwerken en het is dus absoluut een bezoek waard. Daarnaast vind je naast het klooster de Bron van Zwarte Drim. Het is een prachtige waterbron, die uitloopt op het meer van Ohrid. 

Bay of Bones

Dit is een bijzonder openluchtmuseum óók weer gelegen aan het meer van Ohrid (hier moet je dus gewoon naartoe!). Goed te combineren met een bezoek aan het klooster. Bay of Bones is een klein nagebouwd paaldorp, precies zoals ze er in de 10e eeuw voor Christus uit zagen. Het is dus een unieke kans om even een kijkje te nemen in de prehistorie!

Weer in Macedonië

Met de warme droge zomers en koele winters zijn de temperaturen in Macedonië het gehele jaar door verspreid. In de zomermaanden lopen de temperaturen in Skopje bijvoorbeeld op tot zo’n 35 graden, in het zuiden kan dit zelfs de 40 graden aantikken. Dankzij de vele warme dagen trekt het langzaamaan elk jaar weer meer toeristen en is het een ideale vakantiebestemming voor een goedkope vakantie naar de zon.

Wil jij de schoonheid van dit land ontdekken? Bekijk dan nu al onze accommodaties in Macedonië en boek vandaag nog een goedkope vakantie Macedonië bij Prijsvrij.


Blog
 • Foto
  Macedonië: het onontdekte vakantieland
  27 oktober 2020

  Macedonië is een prachtig en nog wat onbekend vakantieland. Macedonië is steeds meer aan het opkomen als vakantiebestemming en dat is niet voor niets. We vertellen je meer over de hoogtepunten van een vakantie naar het mooie Macedonië!

  Macedonië: het onontdekte vakantieland