JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Alles over… duiken op de Malediven » Prijsvrij Vakanties

Alles over... duiken bij de Malediven

Auteur: Esther  Gepubliceerd op: 15-02-2021


Ben jij een liefhebber van snorkelen en duiken? En heb je de Europese kust ondertussen al helemaal gezien? Dan raden wij je één van de mooiste duik- en snorkelplekken ter wereld aan, namelijk de Malediven.

Snorkelen Malediven

Wat moet je meenemen op reis?

Mocht je zelf over een duikuitrusting beschikken kun je deze meenemen op vakantie. Onze reserveringsafdeling helpt je graag verder hoe je dit kunt aanvragen bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zo heeft Emirates speciale tarieven, waardoor je gemakkelijk je eigen duikuitrusting kunt aanvragen en deze mee kunt nemen. Vergeet ook niet je PADI duikcertificaat mee te nemen mocht je dit al gehaald hebben.

Handig is om tijdens je vakantie op één van de eilanden van de Malediven je snorkeluitrusting mee te nemen, waterschoentjes en eventueel een wetsuit of shirt zodat je niet snel verbrand wanneer je lang in het water ligt met je snorkel op!

Waar kan je het beste duiken?

Eigenlijk kun je elk van de verschillende eilanden van de Malediven kiezen om te duiken. De mooiste locaties bevinden zich rondom Male Atol en Ari Atol. Hier heb je tevens ook de meeste kans om walvishaaien en manta roggen te spotten.

Ten zuiden van Ari Atol vind je “Shark point” waar je met verschillende haaien kunt duiken zoals de Rifhaai of de Witpuntrifhaai. Ben jij verslingerd aan manta roggen? Deze machtige grote roggen kunnen een spanwijdte van maar liefst 7 meter krijgen en zweven door het water. Als je geluk hebt kun je deze zien bij “Manta Point” wat eigenlijk een stroming is van Oost naar West. De manta roggen zweven mee met de stroming waardoor ze gemakkelijk aan voedsel kunnen komen.

Zwemmen met manta roggen

Wat kan je verwachten?

De eilanden van de Malediven zijn ongerept en bestaan voor een groot deel uit koraaleilanden. Je vindt er ruim 200 verschillende soorten koraal en wel meer dan 2000 verschillende vissoorten. Je kunt er zwemmen met dolfijnen, walvissen, schildpadden, haaien en roggen. De grootste vis ter wereld, de walvishaai, kan je hier zelfs spotten.

Vele honderden vissen spot je hier

Eerste keer duiken & PADI Duikcursus

Wanneer je gaat duiken bij de Malediven krijg je hier echt geen spijt van. De prachtige onderwaterwereld zal je verwonderen maar vergeet niet dat duiken enige voorbereiding vereist. Bij vrijwel alle resorts op de Malediven is een duikschool aanwezig. Vaak start je met een proefduik in het zwembad, waar je leert omgaan met de duikuitrusting en hoe je onderwater kunt ademhalen.

Wanneer je klaar bent voor het grote werk en je de theorie en praktijk goed onder de knie hebt, gaan ze een stapje verder en start je met een duik in de zee. In het begin ben je altijd met een ervaren buddy-duiker die je helpt in (nood)situaties.


Oefenen in ondiep water


Vanaf nu gaat het grote genieten beginnen! Lees onder “wat kan je verwachten” meer over de onderwaterwereld van de Malediven.

Houdt er rekening mee dat voordat je alleen gaat duiken je PADI moet halen. Hiervoor zijn enkele dagen van training voor vereist. Heb je geen zin om dit te doen tijdens je vakantie? Dan kun je ook ervoor kiezen om een georganiseerde duik te maken. Je gaat met een ervaren buddy de zee in. Wanneer je wilt proberen of duiken iets voor je is, is dit een goede ervaring. Zo kun je nog steeds genieten van een duik zonder hiervoor je PADI te halen.

Snorkelen in helderblauw water

Tips om te verblijven in de Malediven

Als je ook klaar bent om te duiken bij de Malediven hebben we hier de volgende accommodatietips die jouw vakantie op de Malediven nét wat beter maken:

Lily Beach Resort & Spa – Zuid Male Atol

Dit 5 sterren hotel kan geboekt worden o.b.v. all inclusive waarbij jij je geen zorgen meer hoeft te maken om de drankjes en de verschillende diners. Het ligt ideaal tussen verschillende top duikplekken. Ook kun je prima snorkelen in het huisrif wat op ongeveer 20 meter vanaf het strand ligt.

Villa Park – Zuid Ari Atol

Je bereikt Sun Island Resort door middel van een watervliegtuig (ongeveer 20 minuten reistijd vanaf het hoofdeiland Malé). De internationale duikschool heeft verschillende duikleraren en bieden cursussen aan voor beginners en gevorderden (PADI).

En? Al zin om de adembenemende onderwaterwereld te gaan ontdekken? Bekijk dan al onze prachtige resorts op de Malediven en boek een luxe vakantie naar deze paradijselijke bestemming.