JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Leukste markten van Marokko » Prijsvrij Vakanties

Leukste markten van Marokko

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 12-10-2023

Een ander woord dan “magisch” hebben wij niet voor het land Marokko. Waar je ook komt, er hangt een Duizend-en-een-nacht sfeer die compleet wordt gemaakt door kleine dorpjes in de woestijn. Hiertegenover staat bijvoorbeeld weer de grote stad Marrakech, die over de unieke combinatie van westerse- en Marokkaanse invloeden beschikt. Dit maakt Marokko een vakantiebestemming voor jong en oud, en precies voor die doelgroep hebben wij deze blog geschreven. Want wat je leeftijd ook is; op vakantie over een lokale markt (oftewel: souk) struinen is altijd leuk! Pak onderstaande tips met leukste markten er dus zeker bij tijdens jouw vakantie in Marokko, en neem wat van die magische sfeer mee terug naar België.

Begin met de grootste markt in Agadir

De heerlijke stad Agadir beschikt over verschillende markten, maar de bekendste – en leukste – is toch wel Souk el Had. Dit is niet alleen de grootste van Agadir, maar van heel Marokko! Deze overdekte markt heeft maar liefst 2000 (!) kraampjes waar het aanbod varieert van specerijen tot interieurproducten en van tapijten tot bananen. Heeft een product geen prijskaartje? Dan is daarmee gelijk het spel van afdingen begonnen en onthoud: de prijs die als eerst genoemd wordt ligt vaak wel 3 keer hoger dan waarvoor je het uiteindelijk meekrijgt.

Hoteltip: Iberostar Founty Beach****


Winkel souk Agadir

Feest in Fes

Iets kleinere, maar minstens net zo leuke, markten vind je in Fes. Onze favoriet is Souk el Henna, waar je ook eindeloos veel kraampjes vindt, maar dan iets minder massaal en verdeeld over verschillende kronkelstraatjes. En heb je te maken met mopperende tieners die niet meewillen? Dan hoef je ze alleen maar even op de waterpijpen te wijzen en geloof ons: hun interesse is spontaan gewekt.


De markt in Fes

Snacken in Casablanca

Op de centrale markt van Casablanca worden de meeste groenten en fruit van heel Marokko verkocht. Dit spektakel wil je echt niet missen en de producten zijn van hele goede kwaliteit, dus vergeet hier ook zeker niet wat lekkers te scoren. En ben je een echte zoetekauw? Dan zijn de gedroogde dadels en vijgen hier een absolute must-try!

Hoteltip: Sofitel Casablanca Tour Blanche*****


Olijven op de markt in Casablanca

Nuttige informatie voor de dagen van de week

Mocht je tijdens je vakantie het woord ‘”souk” tegenkomen aan het begin van een zin, dan is de kans groot dat de rest van deze zin je vertelt op welke dag van de week de markt plaatsvindt. Wel zo handig dus als je weet wat dit betekent, komen ze:

  • Et Tnine: maandag
  • Et Tleta: dinsdag
  • El Arba: woensdag
  • El Khemis: donderdag
  • Ej Jemaa: vrijdag
  • Es sebt: zaterdag
  • El Had: zondag


Zie jij jezelf al over de Marokkaanse markten struinen? Welke van de drie je kiest maakt niet uit, want ze zijn allemaal fantastisch. Met de bovenstaande tips maak jij er in ieder geval een onvergetelijk tijd van!