JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Vakantie Marokko: de koningssteden » Prijsvrij.be

Vakantie Marokko: de koningssteden

Auteur: Nienke  Gepubliceerd op: 03-08-2023

Opzoek naar een vakantieland met een totaal andere cultuur, maar je wilt niet te ver weg? Vanaf Amsterdam vlieg je in een kleine 4 uur naar één van de koningssteden in Marokko! Het land staat bekend om de grote souks, het kilometerslange woestijnlandschap en het heerlijke Marokkaanse eten. De vier koningssteden die Marokko rijk is hebben alle vier hun eigen kenmerken. Zo staat Meknès op de UNESCO werelderfgoedlijst en is er geen enkele stad zo gezellig als Marrakech!

In deze blog worden de verschillen tussen de steden benoemd. Ook komen er een aantal bijzondere bezienswaardigheden voorbij. Er is genoeg inspiratie op te doen! De vier koningssteden Marokko zijn:

Het gezellige Marrakech    

Marrakech, (of Marrakesh) wordt ook wel “parel in de woestijn” genoemd. De stad ligt in het binnenland van Marokko en wordt omringd door de woestijn. Marrakech beschikt over een grote souk (overdekte markt) waar handelaren hun producten verkopen. Van kruiden tot souvenirs, je vindt het hier allemaal! Direct aan deze souk ligt het gezellige Djemaa El Fna plein. Dit plein is ’s avonds gevuld met eettentjes, waarzegsters en slangenbezweerders. Deze gezelligheid houdt aan tot in de late uurtjes.

Hoteltip: Diwane****


Marrakech


Het moderne Rabat

Rabat is de officiële hoofdstad van Marokko. Ondanks dat deze stad minder charmant is dan Marrakech of Fès, wil dit niet zeggen dat je deze stad zomaar kunt overslaan. Het mausoleum van Koning Mohammed de Vijfde is een bijzondere bezienswaardigheid. Op de plek van de daarnaast gelegen Hassantoren had ooit een van de grootste moskeeën ter wereld moeten komen. Echter is de bouw van deze moskee nooit afgerond door financiële problemen na het overlijden van de opdrachtgever. Rabat is de rustigste stad uit de vier koningssteden. Dit maakt de stad zeer geschikt voor het zoeken naar souvenirs, mooie stoffen of andere hebbedingetjes.

Hoteltip: M'Gallery Diwan Rabat****


Het mausoleum van Koning Mohammed de Vijfde

Het Moorse Meknès

Meknès is de kleinste koningsstad, maar dit houdt niet in dat er ook minder bezienswaardigheden zijn. De oude verdedigingsmuur die ter bescherming diende van het paleis staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met zijn prachtige poorten is dit zeker een bezoekje waard. Ook zijn hier verschillende ruïnes te vinden. De prachtige gebouwen in de stad hebben een typerende Moorse stijl. Daarnaast zijn er Spaanse invloeden terug te vinden in de gebouwen. Dit maakt Meknès een heerlijke stad om rond te dwalen.

Hoteltip: Riad Amdre et Epices*****


De oude verdedigingsmuur

Het culturele Fès

En ten slotte is Fès de laatste koningsstad. Fès is een van de populairste bestemmingen in Marokko. Deze stad beschikt over het grootste autovrije centrum ter wereld, daardoor wordt het een rustige en veilige bestemming. Daarnaast kun je heerlijk ronddwalen en shoppen in de grootste medina van Marokko en een kijkje nemen bij de leerlooierijen. Deze zijn te vinden in het midden van de souks. Daarnaast kun je hier ook leuke souvenirtjes kopen.

Al nieuwsgierig geworden naar deze Marokkaanse koningssteden en de rest van Marokko? Prijsvrij.be biedt heerlijke accommodaties aan in verschillende steden. Van een luxe 5-sterren resort tot een traditionele riad in het midden van een medina.

Hoteltip: Ibis Oujda***


Prachtige stad Fès


Wil jij deze geweldige bezienswaardigheden gaan ontdekken? Scroll eens door onze uitgebreide aanbod naar accommodaties naar Marokko!

Boek nu je excursie