Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Nederland ×
    • Amsterdam ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Vakantie Amsterdam

Amsterdam heeft ontzettend veel te bieden. Niet alleen in de hoofdstad van Nederland zelf is genoeg te beleven, ook daarbuiten zijn tal van geweldige bezienswaardigheden. Van groene natuurparken tot indrukwekkende musea en sfeervolle concertgebouwen. De regio biedt een mix aan alles wat je maar kunt bedenken. En ga je in de zomer op vakantie naar Amsterdam? Dan kun je ook terecht op verschillende strandjes voor een verfrissende duik zoals de Sloterplas, het Diemerpark of het Twiske. Sportievelingen kunnen hier zelfs kanoën en zeilen. Benieuwd wat je nog meer kunt doen in Amsterdam? Lees het hier!

Lees meer

Populaire vakanties Amsterdam

Bezienswaardigheden in Amsterdam

De Amsterdam Arena, de Dam, het Museumplein, Eye amsterdam en het Van Gogh Museum. Deze bezienswaardigheden in Amsterdam kennen we allemaal wel. Maar wist je dat er buiten de stad ook genoeg te beleven is?

Bezoek bijvoorbeeld Nemo, het science museum van Amsterdam. In dit museum zijn verschillende tentoonstellingen te bekijken en workshops om te doen. Je leert hier van alles over techniek, natuurkunde, scheikunde en biologie. Bij een bezoekje aan Nemo gaan je kinderen op ontdekkingsreis naar het heelal, leren ze hoe zwaartekracht werkt en nog veel meer.

Ook is het nooit saai in Amsterdam. Zo zijn er altijd wel evenementen zoals concerten in Het Concertgebouw van Amsterdam of in het bekende Paradiso. Erg leuk om te combineren met een avondje uitgaan. Want dat kun je hier ook als de beste met tal van leuke bars. Probeer eens karaoke!

De natuur van Amsterdam

Je verwacht het misschien niet, maar wist je dat je in de regio Amsterdam ook prachtige natuur kunt vinden? Allereerst is er natuurlijk het bekende Vondelpark. Na een dagje slenteren door Amsterdam kun je hier heerlijk even uitrusten of juist lekker de hele dag picknicken of barbecueën in het zonnetje. Omgeven door vijvers, standbeelden en veel groen heb je niet eens het idee dat je in de drukke hoofdstad van Nederland bent.

Een andere favoriete omgeving is het Amsterdamse Bos. Naast een heerlijke boswandeling kun je hier ook kanoën of roeien. Je vindt hier ook het Bloesempark, waar de bomen rond april in bloei staan en we beloven je: het is prachtig! Als natuurliefhebber is dit een absolute aanrader.

Wat je ook niet mag overslaan tijdens een vakantie in Amsterdam is een fietstocht. We raden je aan om niet door de stad te fietsen, maar juist de hotspots en mooiste parken in de omgeving te ontdekken. Fiets bijvoorbeeld door het Amstelpark met haar prachtige rozen en de botanische tuin Frankendael.

Weer en klimaat Amsterdam

Amsterdam wordt eigenlijk het hele jaar door bezocht door vakantiegangers vanuit de hele wereld. Iedere periode heeft zijn charmes. Zo is het in de winter erg gezellig dankzij de vele lichtjes en winterse sferen en in de zomer kun je heerlijk rondslenteren en zwemmen bij warme temperaturen. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 22 graden, met uitschieters tot soms wel 35 graden.

Ga jij je vakantie doorbrengen in het mooie Amsterdam? Bekijk de beste deals bij Prijsvrij Vakanties!