Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Nederland ×
    • Gelderland ×
    • Harderwijk ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Vakantie Harderwijk

In de Nederlandse provincie Gelderland ligt de historische stad Harderwijk. In Harderwijk is van alles te doen, te zien en te beleven, dus je moet deze stad zeker een keer gezien hebben. De Hanzestad heeft veel knusse winkelstraatjes, heerlijke terrassen met goede restaurants en zelfs een stadsstrand waar je heerlijk kunt genieten tijdens de zomerse dagen. Wist je dat Harderwijk zelfs een boulevard heeft waar je over heen kunt struinen? Zowel in de zomer als de winter kun je na de wandeling neerploffen op een verwarmd terras of onder een verkoelende parasol. De stad Harderwijk in Nederland is zeer veelzijdig en perfect voor een korte stedentrip. 

Lees meer

Populaire vakanties Harderwijk

Geschiedenis van Harderwijk

Al sinds 1252 wordt Harderwijk aangeduid als Hanzestad. Er zijn in Harderwijk ook nog delen van de oude muren te vinden, compleet met de authentieke torens. Vanuit de historische binnenstad sta je binnen enkele minuten aan de Veluwerandmeren. Van de geschiedenis van Harderwijk is weinig bekend, maar wel is duidelijk dat deze mysterieuze stad sinds 1231 stadsrechten heeft gekregen. Harderwijk was voorheen een echte vissersstad, Harderwijk lag toen namelijk nog aan de Zuiderzee.

Wat te doen in Harderwijk?

De stadswandeling door Harderwijk is een absolute must-do! Het is een korte en leerzame stadswandeling door de binnenstad van Harderwijk. Met veel passie en plezier leiden enthousiaste stadsgidsen je naar de allermooiste plekjes van Harderwijk en vertellen je over de Hanze geschiedenis en de geheimen van de stad. Door deze stadswandeling treedt je bijna letterlijk in de voetsporen van de handelaren, de koopmannen en de Graaf van Gelre.

Sinds 2018 is Harderwijk een museum rijker, het Marius van Dokkum Museum. In dit museum kun je de tentoonstelling van de schilderijen van Marius van Dokkum aanschouwen. Zijn werken bestaan uit portretten, stillevens en vrije onderwerpen. Het werk van Marius Dokkum is kenmerkend door de vele details en ze zijn vaak humoristisch. Het Marius van Dokkum Museum is gevestigd in een van de mooiste panden van Harderwijk, namelijk de voormalige Snijkamer van de Universiteit Harderwijk. Hier ontleedden de professors destijds, onder toeziend oog van de studenten, lichamen tijdens de zogenoemde anatomische lessen.

Ben je dol op jenever? Dan is een bezoek aan Molen de Hoop de moeite zeker waard waard (ook als je niet van jenever houdt is het een must-see!). Deze authentieke molen stamt uit 1778 en is nog steeds als korenmolen in gebruik. In de molen vind je een kleine expositie over jenever destilleerderij Husink.

Naast deze parels moet je ook een ander pareltje geproefd hebben! Namelijk de dagverse gerookte paling van de viswinkel. Gezien Harderwijk een echte vissersstad is kan deze heerlijkheid natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan de Hanzestad.

Ben je al overtuigd om een bezoekje te brengen aan deze leuke stad? Bekijk dan snel het aanbod aan hotels in Harderwijk op onze website!