JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wat te doen in het gezellige Monte Gordo? De leukste tips

Wat te doen in het gezellige Monte Gordo? De leukste tips

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 01-08-2023

In het oosten van de Algarve ligt het heerlijke en zonnige Monte Gordo. Het bevat alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie, zoals een superleuk centrum vol met leuke restaurants en clubs en een heerlijk zandstrand. Maar voor wie niet vies is van een beetje extra avontuur biedt de omgeving van het Portugese Monte Gordo ook genoeg mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boottocht naar Spanje of waanzinnige natuur waar je de leukste activiteiten kunt doen? Wij hebben voor jou de leukste tips verzameld zodat je precies weet wat je kunt doen in het gezellige Monte Gordo, Portugal!

Van Portugal naar Spanje

Wat is er leuker dan een ander land bezoeken tijdens je vakantie? Twee andere landen bezoeken natuurlijk! Boek daarvoor vanuit Monte Gordo een boottocht naar Spanje, bijvoorbeeld voor de veerboot. Deze brengt je vanuit Vila Real de Santo Anónio naar het Spaanse Ayamonte. Ben je niet zo’n fan van water, of heb je eigenlijk geen tijd voor een boottocht? Dan kun je ook over de Ponte Internacional do Guadiana rijden. Iets minder leuk, maar met dezelfde bestemming: Spanje.


Guadiana rivier, Vila Real de Santo António

Natuurschoon in het natuurreservaat van Monte Gordo

Vind je het leuk om je lekker in de natuur te begeven, actief bezig te zijn en de mooiste vogels te spotten? Dan biedt de omgeving van Monte Gordo alles (en meer!) wat je zoekt. Hier kun je bijvoorbeeld prachtige fietstochten maken, zowel op gewone fietsen als mountainbikes. Ook is de omgeving ideaal voor een waanzinnige trailrun, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon lekker wandelen. De mooiste plekken hiervoor zijn bijvoorbeeld Santo António Natural Reserve of natuurpark Marismas de Isla Cristina.


Natuurreservaat Santo António

Een dagje (of meer) op het strand

Naast het heerlijke zandstrand, wat natuurlijk perfect is om lekker op bij te komen, kun je aan de kust van Monte Gordo ook de meest waanzinnige watersporten beoefenen. Klim bijvoorbeeld op een banaan en scheur over het water achter een boot, of neem het heft in eigen hand en sjees over de golven op je eigen jetski. Na een dagje luieren en watersporten is een lekker restaurantje natuurlijk wel zo leuk, en laat je hiervoor nou precies op de goede plek zijn. Alle strandrestaurantjes zijn onlangs gerenoveerd, waardoor ze helemaal van nu zijn en de lekkerste gerechten serveren! Beloof je ons dat je dit niet zal overslaan?


Restaurant strandpromenade, Monte Gordo


Hebben we jouw vakantie naar Monte Gordo compleet weten te maken met de leukste uitstapjes en vakantietips? Yes, dan weten wij zeker dat jou een heerlijke vakantie vol met inspanning maar zeker ook ontspanning te wachten staat. Alvast heel veel plezier gewenst!

Boek nu je excursie