Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Portugal ×
  • Azoren ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Ga op zonvakantie naar de Portugese Azoren en laat je verbazen door al het natuurschoon dat hier te vinden is. Deze archipel in de Atlantische Oceaan vind je ten westen van het vasteland van Portugal en is dé bestemming bij uitstek voor een heerlijke zonvakantie met het hele gezin. In slechts 4 uur vliegen vanuit Nederland bevind je je al in een waar decor van een natuurdocumentaire. Denk hierbij aan kratermeren, vulkanen, rivieren en eindeloos veel groen. En als hoogtepunt van een vakantie naar de Azoren kun je er walvissen spotten! Er komen maar liefst 25 soorten walvissen voor, dus de kans is groot dat je deze prachtige dieren van dichtbij kunt bekijken. Al zin gekregen in een vakantie naar de Azoren? Bekijk snel alle hotels!

Lees meer

Populaire vakanties Azoren

Azoren: 9 bewoonde eilanden

De Azoren bestaan uit 9 bewoonde- en 8 onbewoonde eilanden. Het grootste en meest bekende bewoonde eiland is Sao Miguel, waar je onder andere de steden Capelas en Ponta Delgada vindt. Dit eiland heeft maar liefst 3 vulkanen waar je prachtige wandelingen omheen kunt maken. Cultuurliefhebbers halen hun hart op in Terceira, en dan met name de hoofdstad Angra de Heroismo. Deze staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zeker een bezoekje waard. 

Overweldigende natuur op de Azoren

Ondanks dat ieder eiland van de Azoren zijn eigen kenmerken en charmes heeft hebben ze allemaal één ding gemeen: de natuur is er prachtig! Van wijnvelden tot zwarte stranden en van laurierbossen tot groene vlaktes; de natuur op de Azoren is minstens net zo schitterend als divers. Trek je wandelschoenen aan en verken de Azoren te voet, of laat je door een van de bootjes naar de mooiste plekjes op- en rondom de eilanden varen. 

Klimaat op de Azoren

Om zulke mooie en groene natuur te kunnen behouden is regenwater nodig, dus op de Azoren is de kans dan ook groot dat je een buitje mee zult maken. In de maanden juni, juli en augustus is deze kans echter het kleinst. Ook tijdens deze heetste maanden van het jaar kun je er met een maximumtemperatuur van 27 graden prima op uit, en kom je na een actieve dag lekker bij aan het zwembad van een heerlijke accommodatie.

 

Ben je gek op natuur en cultuur maar zoek je ook een vakantiebestemming waar je lekker tot rust kunt komen? De Azoren beschikken over alle ingrediënten voor een heerlijke zonvakantie met zowel in- als ontspanning.


Blog
 • Foto
  3 redenen waarom jij naar de prachtige Azoren moet!
  05 oktober 2021

  De Azoren kun je omschrijven als één grote highlight, maar toch hebben wij voor jou drie tips waarom je naar de Azoren moet. Het heeft alles te maken met het buitenleven en de schitterende natuur, dus bereid je voor op een wel heel uniek lijstje aan redenen.

  Redenen voor een vakantie Azoren