JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Bucketlist bestemming: de Seychellen » Prijsvrij.be

De wonderschone Seychellen, waarom deze eilanden op je bucketlist thuishoren!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 06-10-2021

Ken je van die films waarvoor ze de mooiste stranden van de wereld gebruiken om daar schitterende scènes te filmen? En droom je dan altijd even weg bij het zien van die scène en stel je je voor hoe je zelf op dat strandje ligt? Dan is dit jouw dag, want in deze blog staat alles in het teken van deze schitterende stranden, en wel die van de Seychellen! Omdat er zoveel moois te zien is hebben wij de absolute highlights voor je verzameld zodat je precies weet wat je kunt doen op de Seychellen. En om de keuze voor jouw favoriete eiland te kunnen maken hebben we deze onderverdeeld in de drie grootste eilanden: La Digue, Mahe en Praslin. Na het lezen weet je precies waarom deze eilanden op je bucketlist thuishoren!

Eiland #1 La Digue

Hou je van rust en locals die geen stress lijken te kennen? Dan is La Digue voor jou. Het voornaamste vervoersmiddel is de fiets en het enige waar je op moet letten is dat je niet struikelt over een schildpad. Onze grootste tip is dan ook om een fiets te huren op dit eiland en te genieten van alle heerlijke stranden die als absolute bezienswaardigheden tellen. Wil je toch een beetje actie tijdens jouw vakantie? Dan is een hike van bijvoorbeeld Grand Anse naar Petit Anse of Anse Coco een leuk uitstapje. Zo zie je de schitterende jungle en klim je over stenen om bij de strandjes uit te komen. Extra tip: neem wat cash mee zodat je met een kokosnoot in je hand kunt genieten van het heerlijke uitzicht.


La Digue

Eiland #2 Mahe

Mahe is het grootste eiland van de Seychellen en dus ook iets drukker dan La Digue. Maar ook voor een rustige vakantie zit je hier helemaal op je plek. Maar liefst 20% van het hele eiland wordt ‘in beslag genomen’ door het Morne Seychellois National Park. Hier kun je schitterende hikes maken en word je van alle kanten toegefloten door de meest tropische vogels. Zo is de Copolia Trail een dikke tip, waarmee je in ongeveer twee uur de meest waanzinnige natuur tegenkomt.


Mahe Island

Eiland #3 Praslin

Met een deel van het eiland op de UNESCO Werelderfgoedlijst kun je je voorstellen dat Praslin mooier dan mooi is. Uiteraard vind je ook hier weer één van de mooiste stranden van de wereld, maar het binnenland is ook zeker een uitstapje waard. Hier waan je je alleen op de wereld omdat je omgeven wordt door indrukwekkende jungle vol met unieke dieren en plantensoorten.


Praslin


Eigenlijk is één blog echt te weinig om al het moois van de Seychellen in kwijt te kunnen. Daarom dagen we jou uit: ga jij op vakantie naar de Seychellen en vind je het leuk jouw beste tips met ons te delen? Dan zien we deze heel graag tegemoet en wie weet schitteren jouw tips in een volgende blog.