JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Seychellen informatie » Praktische informatie » Prijsvrij.be

Seychellen informatie

Een vakantie naar de Seychellen moet een onvergetelijke ervaring worden! Door je voorafgaand aan je vakantie naar deze Afrikaanse archipel goed in te lezen met onze Prijsvrij Vakantiewijzer ga je goed voorbereid op reis. Je kunt je hier inlezen over allerlei praktische zaken, zoals hoe je ter plaatse kunt betalen, over het klimaat en het lokale vervoer. Zo weet je wat je kunt verwachten tijdens je tropische vakantie op deze eilandengroep. Tot snel op de Seychellen!

Seychellen informatie

Officiële taal

 


Engels, Frans en Creools


Hoofdstad


Victoria


Regeringsvorm


Republiek


Oppervlakte


459 km²


Inwoners


97.625


Munteenheid

 


Seychelse roepie (SCR)


Vaccinatie

(verplicht)

(aanbevolen)

 


 

Gele koorts
DTP, Hepatitis A en Hepatitis B


Vluchtduur

Mahé


 

Circa 10 uur


Visum


Nee, alleen een online registratie.


Web - Code - Tel. .sc - SYC - +248

Valuta in de Seychellen

Op de Seychellen betaalt men met de Seychelse roepie, afgekort als Rupee. Om je een idee te geven: 10 Rupees is 0,62 eurocent. Deze munteenheid is in België niet beschikbaar. Daarom zul je na aankomst op de luchthaven je euro’s moeten wisselen. De grote eilanden op de Seychellen hebben pinautomaten. Ga je naar een klein eiland? Denk er dan aan om van tevoren te pinnen. Bij de meeste pinautomaten kun je ook met je Belgische bankpas geld opnemen. Zet wel je bankpas voorafgaand aan je reis op ‘wereldstand’. Overigens kun je bij de meeste restaurants en hotels betalen met je creditcard. Liever cash betalen? Bij de voornaamste restaurants en hotels kun je met euro’s betalen. Eventueel wisselgeld krijg je wel terug in Rupees. 

Belangrijke reisdocumenten en visuminformatie 

Voor de Seychellen is geen toeristenvisum nodig, maar wel een online registratie: deze vraag je aan bij een Travel Authorization. Bij aankomst krijg je een visitors permit, oftewel bezoekerstoestemming. Blijf je langer dan de aangegeven visitors permit? Je kunt de verblijfsduur verlengen bij het Ministry of Employment of het Immigration and Civil Status in Victoria. Afhankelijk van de reisduur zijn hier kosten aan verbonden.

Vluchtduur Seychellen

Vraag je je af hoe lang het vliegen is naar de Seychellen? Vanaf Schiphol naar het hoofdeiland Mahé moet je rekening houden met ongeveer 10 uur. Met een overstap kan de vluchtduur oplopen tot maximaal 16 uur.

Houd ook rekening met een tijdsverschil. In onze winter is het in de Seychellen 3 uur later. ’s Zomers is dit een uurtje minder, namelijk 2 uur tijdsverschil met België.

Elektriciteit in de Seychellen

Je spullen opladen op de Seychellen werkt net iets anders. De stopcontacten zijn van het type G met een netspanning van 240 volt en een frequentie van 50 hertz. Een reisstekker biedt uitkomst.

Drinkwater

Het kraanwater in de Seychellen is niet drinkbaar. Je kunt hier ziek van worden. Veel ijsblokjes en ijsjes worden ook van dit kraanwater gemaakt. Tip: geef bij bestelling van drankjes aan dat geen ijsblokjes erin hoeft. Ook fruit en groenten worden gewassen met het lokale kraanwater. Net als in andere landen kun je bij iedere supermarkt drinkwater kopen. Ook wordt dit bij hotels vaak aangeboden. 

Welke taal spreken ze in de Seychellen? 

De Seychellen kent maar liefst drie officiële talen, waaronder Engels, Frans en Creools. Als je op vakantie bent zul je op straat voornamelijk Creools horen. Dit is een samenvoeging van verschillende talen uit het Engels, Frans Arabisch en Afrikaans. Doordat Engels ook een officiële taal in het land is kun je in deze taal communiceren met het overgrote deel van de inwoners.

Cultuur Seychellen

De meeste inwoners zijn rooms-katholiek. Het katholicisme draag ook zorg voor het onderwijs en gezondheidsinstellingen in het land. Fooien zijn op de Seychellen niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Het is gebruikelijk om ongeveer 10 tot 15% van de totaalprijs aan fooi te geven. Naast eetgelegenheden kun je bij fooien ook denken aan taxichauffeurs en hotelpersoneel.

Feestdagen Seychellen

1 januari

Nieuwjaarsdag


1 mei

Dag van de Arbeid


5 juni

Bevrijdingsdag


18 juni

Nationale Dag


29 juni

Onafhankelijkheidsdag


15 augustus

Maria Hemelvaart


1 november

Allerheiligen


8 december

Dag van de Onbevlekte Ontvangenis


25 december

Kerstmis


Hoe is het weer en klimaat in de Seychellen?

De Seychellen heeft een tropisch regenwoudklimaat. De beste reistijd voor een vakantie naar de Seychellen is van mei tot september. De temperaturen zijn dan lekker warm en de kans op neerslag het laagst. Het hele jaar door liggen de temperaturen tussen de 24 en 29 graden Celsius.

Welke vaccinaties zijn nodig voor de Seychellen?

Wanneer je uit een ander land naar de Seychellen komt is een gele koorts vaccinatie mogelijk verplicht. Je kunt dit checken bij Vaccinaties op Reis. Aanbevolen vaccinaties voor de Seychellen zijn DTP en Hepatitis A. Een vaccinatie tegen Hepatitis B is persoons- en reisgebonden. Om muggenbeten te voorkomen is het aan te raden om muggen werende spullen mee te nemen zoals DEET.

Lokale alarmnummers

Hopelijk is het niet van toepassing, maar mocht je hulp nodig hebben dan kun je 999 bellen. Dit is het lokale alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance. Het netnummer van de Seychellen is +248.

Vervoer Seychellen

Als je uit het vliegtuig stapt kom je aan op de enige internationale luchthaven van het land op het hoofdeiland Mahé. Op zowel Mahé als Praslin zijn er busverbindingen en kun je op een goedkope manier over het eiland reizen. Wil je vanuit Mahé naar een ander eiland? Dan kan dat op verschillende manieren. Je kunt naar Praslin met een binnenlandse vlucht óf met een helikopter als je wilt uitpakken! Een andere optie is de boot. Tussen Praslin, Mahé en La Digue zijn goede bootverbindingen en dit is een snelle manier om van het ene naar het andere eiland te gaan.

Ook zelf autorijden behoort tot de mogelijkheden op de Seychellen. Voor het huren en besturen van een huurauto dien je minimaal 23 jaar te zijn en minimaal één jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bovendien heb je naast je Vlaamse rijbewijs een internationaal rijbewijs nodig.

Hopelijk heb je nu een duidelijk beeld van de Seychellen. Heb je nog geen vakantie naar de Seychellen geboekt? Bekijk de mooiste hotels voor een vakantie tussen de bounty-stranden, wuivende palmbomen en turkooizenblauwe zee!