JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De leukste 3 bezienswaardigheden aan de Costa Dorada

De leukste 3 bezienswaardigheden aan de Costa Dorada

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 19-07-2021

Denk je aan de Costa Dorada, dan is de kans groot dat je aan een heerlijke strandvakantie denkt. Dit klopt helemaal, want met maar liefst 200 kilometer aan kust is de Costa Dorada een waar vakantieparadijs in Spanje. Het is al jaren een populaire vakantiebestemming voor jongeren die lekker willen feesten, maar ook gezinnen en stelletjes komen hier ruimschoots aan hun trekken door het veelzijdige aanbod. Maar wist je dat er ook een aantal minder bekende bezienswaardigheden aan de Costa Dorada te vinden zijn? Wij hadden de ‘zware’ taak deze voor jou uit te zoeken en oh, dat hebben we geweten! We hadden ons hele dagboek wel willen delen vol tips en highlights, maar we hebben het moeten beperken. Daarom vind je in deze blog echt alleen de állerleukste bezienswaardigheden en uitstapjes aan de Costa Dorada. We tellen de tips dit keer aflopend voor je af, dus we beginnen met onze nummer drie: vámonos!

1. Leef als een zeemeermin in Tarragona

Heb jij - of hebben jouw kinderen - altijd al eens willen weten hoe het is om als echte zeemeermin of zeemeerman door het leven te gaan? Dan is de zeemeermin academy die je in Tarragona vindt dé place to be! Wij waren eerst wat sceptisch, maar toen we eenmaal met onze vin door het water sjeesden waren we verkocht. Door de tips die je krijgt ga je al snel van onwennig naar enthousiast en werk je ook nog eens aan de versteviging van je core. En mocht je na afloop toch niet voor een carrière als professioneel zeemeermin gaan, dan heb je in ieder geval een paar onvergetelijke herinneringen gemaakt. Én: gelukkig hebben we de foto’s nog!

Hoteltip: Lauria***


Kustlijn van Tarragona

2. Ga op pretpark avontuur

Kan een pretpark een bezienswaardigheid zijn? Na een vakantie aan de Costa Dorada is dit antwoord overtuigend “JA”! Je vindt de parken langs de gehele kustlijn, maar de leukste parken vind je wat ons betreft toch wel in de buurt van Salou. Hier vind je bijvoorbeeld een themapark met supermoderne achtbanen en liveshows, maar kunnen de kleintjes ook in een waterpark met wat kleinere glijbanen genieten. En dacht je dat hier alleen kinderen te vinden zijn? Na ons bezoek kunnen we je verzekeren dat je als volwassenen zeker niet uit de toon valt.

3. Laat je overdonderen door de natuur

Dat natuur en gebergtes mooi kunnen zijn wisten we wel, maar dat je relatief dichtbij huis zulke overweldigende natuur kunt vinden hadden wij nooit durven dromen. Op een klein uurtje rijden vanuit Cambrils vind je het natuurpark Serra de Montsant. Woorden schieten te kort om deze absolute bezienswaardigheid te beschrijven, maar als je je beseft dat er bergketens van maar liefst 20 kilometer te vinden zijn heb je wellicht al een beeld. Met grote rotsformaties die de lucht in torenen en groene natuur bevind je je in een ware natuurdocumentaire, en met een beetje geluk spot je er de prachtigste vogels waar wij nog steeds de naam niet van hebben kunnen achterhalen.

Hoteltip: Best Maritim****Serra de Montsant

Heb je het tot nummer één uit weten te lezen, of ben je bij nummer twee al naar zolder gerend om de koffers te pakken? Wat jouw bestemming aan de Costa Dorada ook wordt: we hebben altijd een passend aanbod. Zoek jouw favoriete accommodatie en laat de voorpret losbarsten!