JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
3 redenen waarom Salou jouw volgende vakantiebestemming is

3 redenen waarom Salou jouw volgende zonvakantie bestemming is

Auteur: Trix   Gepubliceerd op: 15-11-2021

Eigenlijk zou de reden ‘zon, zon en nog meer zon’ al genoeg moeten zijn om voor het heerlijke Spaanse Salou te kiezen als jouw volgende vakantiebestemming. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je íets meer informatie wilt lezen voor je jouw reis boekt, want Salou blijft bij sommigen toch bekend staan als het party walhalla aan de Costa Dorada. Je kunt zeker goed uitgaan in Salou, maar je vindt er zoveel meer dan alleen maar bars en nachtclubs. Wat dacht je van kleine, knusse strandjes? Of historische opgravingen uit de Romeinse tijd? Daarom vandaag drie iets onbekendere redenen waarom Salou jouw volgende zonvakantie bestemming is!

Tip 1: ontdek de kleine en geheime strandjes van Salou

La Platja del Capellans en Platja Larga zijn de twee grote en bekende stranden van Salou. Het eindeloze zandstrand biedt genoeg plek voor alle vakantiegangers waardoor het er gezellig druk kan worden. Wil je een keer een dagje doorbrengen aan een ander – en kleiner – strandje bij Salou? Dan zijn Vinya Cove, Cala Penya Tallada en Cranc Creek zeker plekjes die je kunt bezoeken. Het is hier een stuk rustiger, maar het water is er nét zo helder en fijn. Ga lekker gestrekt in de schaduw van een pijnboom en geniet optimaal van het Spaanse buitenleven.


Cala Tallada strand

Tip 2: bezoek de lichtshow in de fonteinen van Salou

Dacht je dat een spectaculaire lichtshow in een fontein alleen in Las Vegas te vinden is? Zeker niet! Ook in Salou kun je iedere avond – nadat de zon is ondergegaan – genieten van veel spektakel rondom de twee grootste fonteinen van de stad: de Luminosa Fontein en de Cybernetic Fontein. Bij deze laatste fontein kun je door de ruim 1000 waterstralen lopen die samen een onvergetelijke show verzorgen.


Fontein in Salou

Tip 3: Ga voor cultuur en historie rondom Salou

Natuurlijk kun je een dagje naar Barcelona gaan, waar je allerlei schitterende historische kunstwerken kunt bekijken, maar ook Tarragona is zeker een bezoekje waard! Dit ligt op zo’n 12 kilometer van Salou, en is dus een ideale afstand om lekker met een huurfiets af te leggen. Tarragona is een indrukwekkend historische opgraving met ruïnes uit de Romeinse tijd. En als je hier toch bent mag je het klooster van Montserrat ook écht niet missen. Dit prachtige klooster is tegen een rotswand gebouwd en barst van de schitterende bezienswaardigheden.

Hoteltip: Torre de La Mora***


Romeins theater in Tarragona

Hoteltip: H10 Salauris Palace****


Hebben wij je weten te verrassen met de veelzijdigheid van Salou? Yes, dan is onze missie geslaagd! De accommodaties die je in Salou vindt zijn minstens net zo veelzijdig, dus neem lekker de tijd om jouw favoriet te kiezen en verzeker jouw eerstvolgende zonvakantie. Heel veel plezier!