JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Formentera - de prachtige look a like van de Malediven

Formentera - de prachtige look a like van de Malediven

Auteur: Trix   Gepubliceerd op: 13-04-2022

Stel je voor: je doet je ogen dicht, vliegt 2,5 uur, stapt uit, opent je ogen en je denkt dat je op de Malediven bent. Dit kan natuurlijk niet zó dichtbij huis, maar probeer dat je ogen maar eens wijs te maken. Je ziet namelijk toch écht een bounty eiland! We zullen je uit de verwarring verlossen: je bent namelijk op Formentera, op Platja de Ses Illetes om precies te zijn. Dit strand vind je in het noorden van het Spaanse Formentera en ligt op een smalle strook land, waardoor je een uniek 360 graden uitzicht hebt op zee, zee en nog meer zee. Heb jij dus wel zin in een bestelling à lá de Malediven, maar dan iets dichter bij huis? Dan is Formentera jouw place to be!


Zandbank op de Malediven

Caribisch gevoel aan de Middellandse Zee

2,5 uur vliegen en het gevoel hebben op de Malediven te zijn aangekomen, klinkt niet verkeerd toch? Als dit helemaal bij je past is Sa Roqueta een ideale uitvalsbasis op het heerlijke Formentera. Deze kleine baai ligt in het noorden van het eiland, iets onder Platja de Ses Illetes, waar je tijdens een prachtige wandeling van zo’n kleine vier kilometer naartoe kunt lopen. Je kunt heerlijk eten in Sa Roqueta maar bovenal genieten van een welverdiende vakantie aan de Indische Oceaan, maar dan in Europa.


Platja de Ses Illetes, Formentera

Kom tot rust op Formentera

Formentera is het kleinste eilandje van de Balearen, en heeft zich aardig klein en rustig weten te houden in tegenstelling tot haar zussen Mallorca en Ibiza. Bevalt dit vooruitzicht je wel? Dan is Es Caló ideaal! Dit traditionele vissersdorp beschikt over superlekkere restaurantjes, maar vooral de natuurlijke haven is hier schitterend. Het superheldere water is ideaal voor snorkeltochten en de afstand tot Platja se Ses Illetes is maar een kilometer of dertien. Maar even tussen ons gezegd: eigenlijk doet de kust van Es Caló ook niet onder voor de Malediven.


Es Caló Des Mort, Formentera

Reuring op Formentera

Hou je van schitterende natuur, en bounty stranden waarvan je dacht die alleen op de Malediven te vinden, in combinatie met reuring? Dan is Es Pujols helemaal op jouw lijf geschreven. Niet alleen vind je hier allerlei soorten restaurants, ook het nachtleven is perfect om na het eten nog even lekker door te gaan. Je vindt er verschillende bars en zelfs een discotheek waar je even lekker los kunt gaan tot in de late (of zijn het vroege?) uurtjes.


Uitzicht op Es Pujols

Wat eigenlijk het allerleukste aan Formentera is: het is zó klein dat je altijd de absolute highlight Platja de Ses Illetes binnen handbereik hebt. Dus ben jij op zoek naar een look a like bestemming van de Malediven, dan is Formentera te gek!